Angajări peste normă la instituții de învățământ din Gorj 

Inspectorul școlar general Dana Constantinescu a declarat, într-o conferință de presă, că are suspiciuni cu privire la legalitatea unor angajări în cadrul unor licee tehnologice, din cele ce urmează să fie comasate. Decizia finală asupra comasării va fi dată de ARACIP în câteva săptămâni. 


A dat exemplu un liceu unde se pare că sunt angajate mai multe secretare ori informaticieni, situație nemaiîntâlnită la altă instituție de învățământ. 

„Deși la numărul lor de elevi ar trebui să aibă pe unitatea școlară o singură secretară sau contabilă, ei au trei. La Liceul Auto sunt doi informaticieni. Nicio altă unitate din țară nu are doi informaticieni. În organigramă există un singur post. S-au făcut astfel de angajări abuzive“, a declarat Dana Constantinescu, inspector școlar general, ISJ Gorj. 


Toți angajații încadrați peste norma permisă de lege ar urma să fie mutați la alte unități de învățământ care au posturi libere. Despre acest demers, Dana Constantinescu a afirmat de câteva ori, că nu este acceptat de cei în cauză tocmai pentru că mutarea ar presupune ca ei să își desfășoare activitatea în unități școlare unde vor avea cu adevărat de lucru. „Nu se desființează și se închide nimic. Pur și simplu se ia totul și se așază într-o altă locație. Dacă s-ar închide, asta ar însemna că toți oamenii pleacă acasă. Nimeni nu pleacă acasă, nici măcar acel personal auxiliar și nedidactic, care a fost supranormat și a fost angajat abuziv în anii trecuți, ca să nu spun ilegal”, a mai spus Dana Constantinescu.

Vizualizări: 2,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: