Angajat al CE Turceni, judecat pentru şapte acuzaţii de trafic de influenţă

Un bărbat de 40 de ani din judeţul Gorj a fost trimis ieri în judecată pentru şapte acuzaţii de trafic de influenţă, după ce tot atâtea persoane l-au denunţat pentru că le-ar fi cerut bani pentru a le ajuta să obţină permisele de conducere.  Aurelian Băran, din localitatea Plopşoru, angajat al Complexului Energetic Turceni, a pretins şi primit sume cuprinse între 100 de euro şi 450 de lei pentru a asigura promovarea probei de traseu persoanelor care plăteau sumele respective.

          „Martorii denunţători l-au cunoscut pe inculpatul Băran Aurelian ca urmare a relaţiilor de serviciu desfăşurate în cadrul Complexului Energetic Turceni, unde lucrează inculpatul sau prin intermediul unor colegi de serviciu. Inculpatul Băran Aurelian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori bazându-se pe faptul că el cunoştea mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Gorj cât şi angajaţi ai acestui serviciu, întrucât efectuase lucrări de reparaţii la sediul acestuia precum şi la imobilele ce aparţineau unora dintre angajaţii serviciului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

          Rechizitoriul privitor la acest dosar a fost înaintat Tribunalului Gorj, bărbatul fiind cercetat până acum în stare de libertate. Pedeapsa pe care el o riscă este cuprinsă între 2 şi 10 ani.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: