Angajat al CEO, condamnat cu suspendare

Un lăcătuș mecanic de la Lupoaia a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare pentru că s-a urcat băut la volan.

Salariatul CE Oltenia nu va ajunge în spatele gratiilor, pentru că instanța a dispus suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În acest timp, el are obligația de a frecventa un program de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Cătunele sau Inspectoratului Școlar Județean Gorj – unitățile din subordine, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Bărbatul de 48 de ani, din comuna Cătunele, a fost depistat în trafic, în urma unui control.

„La data de 24.11.2020, orele 15,30, cu ocazia unui control în trafic, organele de poliție din cadrul Poliției mun. Motru, jud. Gorj, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe DC 108 Lupoaia, circula inculpatul conducând autoturismul marca Dacia Solenza, având nr. de înmatriculare (...), sub influența alcoolului”, potrivit anchetatorilor.

Bărbatul a recunoscut că, la ieșirea din tură, a consumat 1 litru de bere și 300 ml de coniac, la un bar de lângă unitatea minieră, iar la scurt timp a plecat cu autoturismul spre domiciliu. Spune că a făcut acest lucru pentru că fusese anunțat că la locuința sa urma să ajună un echipaj al ambulanței.

După câteva sute de metri, a fost oprit de poliție. Pentru că mirosea a alcool, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la spitalul din Motru pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Analiza toxicologică a mostrelor biologice a relevat cantitățile de 2,72 g %o și 2,37 g %o, alcool pur în sângele inculpatului, fapta sa constituind astfel infracțiune”, se arată în rechizitoriu.

Bărbatul a cerut în instanță amânarea aplicării pedepsei, însă Curtea de Apel Craiova i-a respins, zilele trecute, cererea.

„Împrejurarea invocată de inculpat, în sensul că nu dorea inițial să plece cu mașina și a decis să facă acest lucru ca urmare a unui apel telefonic în care a fost anunțat că la poarta locuinței sale se află o izoletă, nu numai că nu a fost dovedită, dar nu este de natură a diminua gravitatea faptei săvărșite de inculpat, față de valoarea mare a alcoolemiei”, a motivat instanța.

Vizualizări: 6,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: