Angajat al Uzinei Mecanice Sadu, 29 de zile în arest

Angajatul Uzinei Mecanice Sadu reţinut după ce a fost prins în flagrant când vindea muniţie şi mercur furate din fabrică a fost arestat preventiv, în timp ce toate celelalte şapte persoane reţinute în acest caz, între care directorul unităţii şi şeful serviciului pază, sunt cercetate în libertate.

Bărbatul, Ion Băltăţoiu, este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, de nerespectarea regimului substanţelor explozive, dar şi de trafic de substanţe toxice, magistraţii Tribunalului Gorj emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

El fusese reţinut luni, după ce poliţiştii au organizat un flagrant, în timpul căruia bărbatul a vândut unui ofiţer sub acoperire 210 cartuşe furate dintr-o secţie a UM Sadu. Anterior, acesta îi mai vânduse ofiţerului aproximativ 7 kilograme de cartuşe, marfa furată fiind măsurată în kilograme, preţul unui kilogram de cartuşe fiind de câteva sute de euro, conform unor surse judiciare.

De asemenea, bărbatul avea la vânzare trei kilograme de mercur, la preţul de 1000 de euro kilogramul, cantitatea fiind procurată tot din cadrul UM Sadu.

www.mediafax.ro

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: