Angajat Petrofac: Prefer să muncesc, decât să iau bonusul și să plec

Britanicii de la Petrofac, care extrag petrol pe zona Țicleni, le oferă posibilitatea salariaților să plece din companie cu o sumă frumușică. Este vorba de un bonus care se acordă celor care încetează raporturile de muncă prin acordul părților. Chiar dacă suma este una tentantă, petroliștii spun că vor să-și păstreze locul de muncă.

Sindicatele şi conducerea Petrofac au convenit asupra unui program de plecări voluntare care se va aplica până ce societatea își va încheia activitatea în zonă, adică până la sfârșitul lunii iunie. Acesta prevede acordarea unui bonus de circa 50.000 lei pentru salariații care vor să părăsească societatea.
Angajații societății britanice spun că nu vor să renunțe la locul de muncă pentru că pe plan local nu ar avea unde să se mai angajeze. Mulți dintre ei au o vârstă la care nu îi mai angajează nimeni. "Nu accept pentru că am 45 de ani și nu am nicio posibilitate, unde să mă duc? Vedeți și dumneavoastră ce se întâmplă în județul Gorj. Și la CEO sunt disponibilizări, ce posibilități avem noi? 50.000 lei este o sumă destul de tentantă, dar gândiți-vă că avem copii, avem bănci, rate, ce faci cu ei? În 2-3 luni se duc, după cu ce trăim? Eu lucrez de 27 de ani în domeniu. Prefer să am un venit lunar, noi vrem să muncim. Colegii mei spun tot ca și mine. Le e frică, cam toți suntem la o vârstă la care nu ne mai angajează nimeni și altă cale nu avem. Am două fete care au terminat liceul și am și un copil în clasa a VI-a. Avem nevoie de bani să le asigurăm traiul de zi cu zi", a declarat Iulian Verdeș, operator extracție la Petrofac pe zona Țicleni.
Conform liderilor sindicali, salariații vor mai putea opta pentru bonusul de 50.000 lei până la sfârșitul lunii iunie, când activitatea Petrofac va fi preluată de o altă societate. OMV Petrom a anunțat că după plecarea britanicilor de la Petrofac activitatea va fi preluată de o firmă proprie. Prin Țicleni se zvonește însă că s-ar fi renunțat la această idee și că activitatea va fi preluată de o firmă din Timișoara, Expert Petroleum, cu care OMV Petrom ar fi în discuții.

Vizualizări: 2,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: