Ortacii de la Tehomir, la discuții cu șefii CE Oltenia. Ce li s-a promis!

Liderii minerilor de la mina de subteran Tehomir au avut joi, 26 mai, o întrevedere cu șefii CE Oltenia, pentru a clarifica problema legată de protecția socială a salariaților care ar urma să fie prinși programul de concedieri colective pentru acest an.

După discuțiile cu adjunctul de la Direcția Resurse Umane, aceștia s-au arătat mulțumiți de ce li s-a comunicat referitor la condițiile de disponibilizare. Și gândul de a se bloca în subteran pare să fi dispărut. "Am discutat cu domnul Olaru. Patru din cele 5 revendicări au fost cât de cât satisfăcătoare. Am reușit să cădem la un consens având în vedere cerințele noastre. Scoaterea de pe lista de disponibiliați a personalului care are în întreținere copil minor și care au mai mult de 12 luni până la ieșirea la pensie. Este unul dintre punctele pe care le-am solicitat și le-am rezolvat. Vis-a-vis de personalul de la Mina Tehomir, începând cu luna următoare se va întrerupe programul de șomaj tehnic și se va relua activitatea. Tot legat de personalul de la Tehomir se va analiza situația fiecărui angajat în parte pentru a avea garanțiile că se încadrează în condițiile de pensionare anticipată fără probleme. De asemenea, vor beneficia de venit de completare și cei care vor pleca la cerere, cei cu 8 salarii complensatorii", a declarat Dan Bobic, președintele Sindicatului Minier de Subteran Tehomir.
Sindicalistul a spus că vineri de dimineață va merge din nou la CE Oltenia pentru a semna un protocol cu administrația în baza discuțiilor de joi.

Galerie foto


Vizualizări: 1,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: