Ciurel: Nu am semnat contract cu generalul Clark, dar era mană cerească!

Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat la Radio Infinit că nu a semnat un contract cu Envidity, firma generalului american, Wesley Clark, pentru chiria pe 100 de hectare pe 50 de ani şi livrare de cărbune cu 13 euro/tonă, pe o perioadă de 10 ani. Precizările vin după dezvăluirile făcute în acest sens de liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care a prezentat şi documente în acest sens.
Laurenţiu Ciurel susţine că nu a semnat un contract cu această firmă, deşi în şedinţele de Directorat din 3 şi 6 octombrie 2014 s-a discutat despre un contract, redactat în engleză de Envidity Energy SRL. Acest acord a fost semnat în iulie 2014 şi în septembrie s-a făcut o minută pentru a modifica unele articole. „Nu a fost niciodată semnat un contract între firma generalului Clark şi CE Oltenia, a fost doar o înţelegere. Oamenii voiau ca până la sfârşitul acestui an să investească 100 de milioane de dolari să facă o fabrică de gazeificare, lichefiere a cărbunelui la una din carierele pe care noi o închidem (n.r- Rovinari). Ar fi fost mană cerească. Și la 11 euro era bine dacă se semna”, a declarat Ciurel la Radio Infinit.
Fostul director al CE Oltenia a mai declarat că acest acord a fost reclamat la DNA şi că din acest motiv nu s-a mers mai departe. “Acest contract a fost reclamat de sindicate şi a făcut şi acesta obiectul unei cercetări de către DNA. Din moment ce nu există contract, nu există fapta. Am avut aprobare să-l semnez, dar s-a retras firma lui Clark când au apărut scandalurile cu privire la această investiţie”, a mai spus Ciurel, care a menţionat că va cere drept la replică şi presei, şi PNL.
El a mai spus că Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, care a dat publicităţii înţelegerea dintre CEO şi Envidity, era în stare de mahmureală. Cu altă ocazie a spus despre acesta că probabil era sub influenţa alcoolului, atunci când a făcut declaraţii legate de el. “Nătăfleţi din ăştia ca Vîlceanu fac ca lucrurile să rămână aşa cum sunt, să ne uităm cum totul se închide şi se alege praful”, a mai spus Ciurel. Dan Vîlceanu a declarat că el doreşte ca Ciurel să plătească pentru faptele sale: „Singurul lucru pe care vreau să-l facă Ciurel este să plătească pentru ce a făcut”.
Laurenţiu Ciurel nu a spus de ce a negat întotdeauna existenţa unei înţelegeri cu Envidity Energy SRL, mai ales dacă era atât de profitabilă.
REACŢIE
Liberalul Dan Vîlceanu a reacţionat pe facebook, adresându-i trei întrebări lui Ciurel: Dacă acest acord era mană cerească, de ce CS nu l-a avizat? Dacă era atât de bun acordul, de ce sindicatele au făcut plângere la DNA şi Ciurel spune că nu a existat fapta "pentru ca nu a fost încheiat contractul"? Dacă era mană cerească, de ce a minţit ca nu există?

UPDATE

Surse din Ministerul Energiei au confirmat pentru Pandurul, că înțelegerea dintre Envidity și CEO nu este în vigoare.

Vizualizări: 1,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: