Angajat Petrofac: Şefii să se gândească bine înainte să ia o decizie

Vestea renunţării Petrofac la activitatea de extracţie a ţiţeiului la Ţicleni a creat nelinişte în rândul salariaţilor. Oamenii spun că le este teamă că îşi vor pierde locul de muncă şi nu vor mai putea să-şi întreţină familiile mai ales că întreaga zonă depinde de această activitate. Aceştia le cer mai-marilor de la Petrofac să se gândească bine înainte de a rezilia contractul cu OMV Petrom.

Iulian Verdeşi are 45 de ani şi lucrează pentru Petrofac încă de când şi-a început activitatea la Ţicleni. Este operator extracţie şi munceşte în domeniu de mai bine de 26 de ani. Bărbatul spune că îi este teamă să nu îşi piardă locul de muncă, mai ales că are o familie de întreţinut şi numai el aduce bani în casă. Iulian Verdeşi a spus că nu se aştepta ca Petrofac să-şi înceteze activitatea la Ţicleni şi că anunţul i-a şocat pe toţi angajaţii. “Este o bombă şoc. Nu ne aşteptam pentru că era o firmă serioasă, salariile le primeam la timp. S-a ţinut de cuvânt. Oamenii se tem. Ne temem pentru siguranţa locului de muncă. Fiecare avem familii şi nu avem unde să ne ducem, pentru că aşa cum ştiţi, în judeţul Gorj peste tot s-au desfiinţat fabrici. Mai este Ţicleni şi mineritul. Unde să mă duc? Cu agricultura nu merge, aş lua calea exilului, altă posibilitate nu am. Acasă mă aşteaptă trei copii. Eu aduc singurul venit în familie”, a spus Iulian Verdeşi.

Roagă Petrofac să rămână

Liderii Sindicatului Liber Independent Petrom&Petrofac Oltenia au spus că cei aproape 900 de salariaţi al Petrofac vor fi preluaţi de către OMV Petrom în situaţia în care contractul dintre cele două societăţi va fi reziliat înainte de termen. Oamenii spun că important este să aibă un loc de muncă, însă ar prefera să presteze activitate pentru Petrofac. Lucru lesne de înţeles în contextul în care sindicaliştii se aşteaptă de pe acum ca OMV Petrom să treacă la disponibilizări după ce vor prelua personalul.

“Este o firmă serioasă şi OMV. Noi am fost preluaţi de la ei. Fiecare au păreri diferite. Fiecare ar vrea să fie bine pentru nevoile lui. Le transmit şefilor de la Petrofac să se gândească bine înainte de a lua o decizie pentru că noi, muncitorii, am ajuns la concluzia că Petrofac a fost o firmă bună, serioasă. Îi rugăm pentru locurile noastre de muncă, şi pentru copii, pentru care au asigurat transportul”, a mai spus Iulian Verdeşi.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: