Angajată a primăriei, dată afară pentru că nu muncea. Reacție!

O angajată a primăriei orașului Țicleni, județul Gorj, a fost dată afară, iar acum se judecă cu administrația locală. Primarul Constantin Radu spune despre Ioana Catrina că nu-i plăcea să muncească și că de aceea i-a încetat contractul de muncă. Femeia este cumnata fostului edil, Ion Ilie Ungureanu. Fostul primar neagă afirmația actualului edil și spune că a fost vorba de o răzbunare politică în cazul cumnatei sale.

Ioana Catrina, referent în cadrul primăriei Țicleni, și-a pierdut locul de muncă în urmă cu circa 8 luni, după aproape două decenii de activitate în cadrul instituției. A contestat decizia la Tribunalul Gorj, care prin soluția dată joi, 14 februarie, i-a dat câștig de cauză. ”Anulează decizia nr. 340/02.08.2018 emisă de Primarul orașului Țicleni. Repune părţile în situaţia anterioară emiterii acestei decizii, prin reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior. Obligă pârâta Instituția Primarului Orașului Țicleni să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul începând cu data de 02.08.2018 şi până la data reintegrării efective”.

Primarul Constantin Radu a explicat de ce a dat-o afară pe Ioana Catrina. ”O să atacăm pe toate căile legale. Mergem în recurs la Craiova. Dacă o să câștige, o reîncadrăm în muncă, cu toate că nu prea știe să facă absolut nimic. Toată populația se plânge de ea, că stă numai pe centru. Dacă o pun cu oamenii de la 416 nu face nimic, în loc să-i pună la muncă le spune să stea pe bancă prin parcuri. Orice de birou, nu știe nimic pe calculator. Efectiv, ia banii degeaba de la stat”, a declarat primarul din Țicleni.

Edilul a spus că referenta a fost angajată pe vremea când localitatea era condusă de cumnatul acesteia, Ion Ilie Ungureanu. A explicat că mai întâi a fost anchetată de comisia de disciplină și că salariata a primit și un avertisment, dar și calificativul ”nesatisfăcător” timp de 3 ani la rând.

Ungureanu: Se răzbună pe mine

Ioana Catrina nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere, însă cumnatul său, fostul primar din Țicleni, care a și reprezentrat-o în instanță în litigiul cu primăria, crede că primarul a dat-o afară ca să se răzbune pe el.

”Dânsa are aproximativ 18 ani în primărie. Oare pe timpul meu, pe timpul domnului Mazilu, nu făcea nimic? Nu, este o problemă politică între mine și domnul primar. A fost greșeala mea, mi-o asum, asta e viața, l-am pus viceprimar, l-am luat din șomer (...) Se răzbună pe mine, de prostie. Sunt vicepreședinte la PNL, dar având activitate de atâția ani în politică, mai dau sfaturi bune și mă uit la ce face în localitate. E o răzbunare politică, se răzbună pe mine prin intermediul cumnatei mele”, a comentat Ion Ilie Ungureanu.

Primarul din Țicleni spune că își menține punctul de vedere și că în niciun caz nu a fost vorba de o răzbunare. ”O decizie absolut foarte corectă. Era singura persoană care nu știa să facă nimic. I-am schimbat locul de muncă în femeie de serviciu. Am pus-o și la mătură. Toată ziua sta cu telefonul la ureche. Am făcut și comisii, care să o pună totuși la muncă, nu să o dau afară. N-a vrut să facă absolut nimic. Dacă era răzbunare politică, în prima zi, când am luat primar, trebuia să o dau afară. Am ținut-o 8 ani”, a spus primarul din Țicleni.

Vizualizări: 4,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: