Spitalul Județean, executat silit. Milioane retrase din conturi

Veste extrem de proastă pentru spitalul din Târgu Jiu. A fost executat silit și a rămas fără 420 de mii de euro. Banii au ajuns în conturile familiei pacientei care și-a pierdut viața pe patul de spital, în 2011, din cauza unei injecții. Chiar dacă spitalul mai are două contestații pe rolul instanței, executorul judecătoresc n-a mai așteptat sentințele definitive, având deja o decizie executorie a Curții de Apel Craiova.

Spitalul Județean Târgu Jiu a rămas fără 420 de mii de euro, bani care îi asigurau medicamentele pentru o jumătate de lună. Banii au fost opriți din suma care a fost virată, în această lună, de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Lunar, CAS Gorj virează către spital circa 10 milioane de lei. Jumătate pentru salarii, jumătate pentru medicamente.

"Este adevărat. Banii, în jur de 20 de miliarde de lei vechi, au fost retrași din contul spitalului. Vom căuta soluții astfel încât activitatea medicală să nu aibă de suferit. Noi am primit o înștiințare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Le-am transmis o adresă că mai avem niște contestații pe rolul instanței și i-am rugat să aștepte deciziile finale, dar văd că deja au fost opriți banii. Mai departe, spitalul trebuie să se îndrepte împotriva medicului să recupereze o parte din aceste despăgubiri", a explicat Gigel Capotă, managerul spitalului.

Medicul Carmen Braia, condamnat la plata acestor daune în solidar cu spitalul, nu avea niciun ban în conturi și, din acest motiv, executorul s-a îndreptat direct împotriva spitalului. Doctorul a fost condamnat și la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. În urmă cu 8 ani, o adolescentă în vârstă de 17 ani, pe care o trata, a murit în spital. A fost diagnosticată cu amigdalită, dar medicul nu a testat-o să vadă dacă este alergică la antibiotic. Fata a intrat în șoc anafilactic și a murit după a patra doză de antibiotic.

În continuare, medicul ORL Carmen Braia (foto) se consideră nevinovat și a atacat decizia instanței la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vizualizări: 5,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: