Angajata CEO cercetată pentru delapidare, dată afară

Magazinera de la depozitul Termocentralei Turceni, cercetată pentru delapidare după ce din gestiunea sa au dispărut ţevi de alamă în valoare de circa 600.000 lei, a fost demisă, spune conducerea unităţii. Procurorii anchetează în prezent acest caz. Doi bărbaţi din Filiaşi sunt cercetaţi sub control judiciar pentru complicitate la delapidare.

Conducerea Termocentralei Turceni a vorbit despre ancheta procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în cazul dispariţiei unor cantităţi însemnate de ţevi din alamă din depozitul unităţii. Dispariţia acestora a fost semnalată la finele lunii iulie, însă au fost sustrase din depozit în perioada decembrie 2014-aprilie 2015. "E neplăcut că s-a întâmplat treaba asta, dar acum toată discuţia asta este în investigaţia Inspectoratului de Poliţie. Sunt colegi de aici care sunt chemaţi la audieri, au fost, mai sunt în continuare, s-au făcut verificări peste tot. N-au ce căuta în unitatea aceasta, în nicio unitate oameni care favorizează sau care sustrag. E foarte neplăcut ce s-a întâmplat. Şi pentru mine este un fel de enigmă cum au putut să dispară ţevile din încăpere. Că nu a fost undeva în afară. A fost într-o încăpere cu uşă, cu cheie, cu de toate, acolo avea gestionara cheie, nu avea altcineva voie să intre. Nu s-a găsit nicio efracţie, nicio spargere de geam sau de uşă. Asta este", a declarat Ioan Pisc, directorul Termocentralei Turceni.

Conducerea unităţii energetice a precizat că lipsa acestor ţevi nu afectează în vreun fel activitatea în termocentrală. Ţeava rămăsese ca surplus de la nişte reparaţii efectuate la grupul 7 al termocentralei.    

Cea care se face vinovată de dispariţia acestor bunuri din patrimoniul termocentralei, magazinera, a fost dată afară din unitate, spune conducerea CE Turceni. "Acea magazineră, eu nu am găsit-o aici, dar contractul de muncă i-a fost desfăcut de către CEO", a precizat directorul Ioan Pisc.

Anchetă

Poliţiştii gorjeni au efectuat lunea trecută patru percheziţii pe raza localităţilor Filiaşi, Turceni şi Târgu Jiu, la locuinţele a patru persoane bănuite că au creat acest prejudiciu. Doi bărbaţi, de 27 respectiv 47 de ani, ambii din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj, au fost reţinuţi după audieri, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare. După o noapte petrecută în spatele gratiilor, aceştia au fost puşi în libertate şi sunt cercetaţi sub control judiciar. Angajata CE Oltenia a scăpat de arest, pentru că a colaborat cu anchetatorii.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: