Elevii, ţinuţi în frig pentru cheful pensionarilor

Microbuzul şcolar din comuna gorjeană Brăneşti căra ieri pensionari la o petrecere organizată de primărie, în timp ce copiii au tremurat zeci de minute în faţa şcolii, aşteptând mijlocul de transport. Jurnaliştii au găsit copiii tremurând, dar primarul Gheorghe Stoichiţoiu îşi asumă decizia, spunând că în acte microbuzul aparţine primăriei, nu şcolii. Stoichiţoiu se face că nu ştie faptul că legea interzice folosirea microbuzului şcolar în alte scopuri. Mai mult, a spus că nu fusese informat cu privire la faptul că elevilor li s-a dat drumul mai devreme de la şcoală, din cauză că a fost Consiliul Profesoral! Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a demarat o anchetă la Brăneşti.

Anchetă la o şcoală din Gorj după ce primarul a folosit microbuzul şcolar pentru transportul bătrânilor la cheful pensionarilor! În acest  timp elevii aşteptau, în frig, la poarta şcolii să fie transportaţi acasă.

Jurnaliştii de la Digi 24 au surprins chiar momentul în care pensionarii urcau în microbuz pentru a merge la chef. În total, cincizeci de pensionari au fost transportaţi cu microbuzul şcolar la Căminul  Cultural din sat pentru a ajunge la petrecere. Ei au fost luaţi de acasă şi duşi înapoi, deoarece ar fi trebuit să meargă pe jos doi kilometri. „Da, mergem acasă cu microbuzul şcolar, da. Pensionarii toţi avuserăm ziua pensionarului aici“, explică un pensionar. Altul explică meniul de la petrecere. „Stăturăm la masă, avuserăm de toate, vin, ţuică, mâncare bună, friptură“.

elevi_branesti_pensionari

Primarul Gheorghe Stoichiţoiu spune că nu ştia că astfel încalcă legea, iar şoferul a îndeplinit o sarcină de serviciu. „Nu ştiu unde interzice legea lucrul ăsta, pentru că microbuzul şcolar este al primăriei, nu este  al şcolii, iar acesta este un gest pentru bătrânii noştri care şi ei au copii la şcoală“, susţine primarul. Niciun mijloc de transport în comun nu poate face curse neaprobate, ci doar pe traseele anunţate, astfel că şi Poliţia ar trebui să se sesizeze.

Cheful pensionarilor s-a prelungit până după ora 13.00, iar orele de curs se sfârşiseră. Elevii aşteptau în faţa şcolii să vină şoferul microbuzului să îi ia. La sesizarea echipei Digi 24, primarul a trimis microbuzul să-i ia pe elevi. „E consiliu profesoral, normal că se dă drumul mai devreme. Deci de asta sunt copiii la poartă!  Nu ştiam, îmi cer scuze, nu ştiam că e consiliu profesoral“, a mai spus primarul. Inspectoratul Şcolar va ancheta această situaţie. „Vom cerceta şi vom vedea cine se face vinovat de această întârziere pe care au avut-o în transportul elevilor“, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj.

REACŢIE

Subprefectul de Gorj Sorin Arjoca subliniază că primarul a greşit în această situaţie. „Legea spune foarte clar că aceste microbuze sunt destinate exclusiv transportului elevilor. (...) Faptul că nu cunoşti legea nu te absolvă de vină“, a explicat Arjoca. Oricum, nu este prima dată când primarii folosesc microbuzele şcolare în alte scopuri. La Brăneşti există şi un al doilea microbuz şcolar, care este neînmatriculat.

elevi_branesti_pensionari2

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: