Când vor afla minerii dacă rămân cu condiţii deosebite de muncă

Guvernul recunoaşte condiţiile deosebite de muncă în care lucrează minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia doar până la 31 decembrie 2018, când expiră valabilitatea unui act normativ în acest sens. Sindicatele, administraţia şi politicienii au început demersuri pentru a obţine de la guvern o prelungire a acestui termen, câtă vreme condiţiile de muncă nu s-au îmbunătăţit între timp.

Circa opt mii de salariaţi ai companiei beneficiază de încadrarea în condiţii de muncă deosebite, ceea ce le dă dreptul să iasă mai repede la pensie.

Dumitru Pîrvulescu, preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a spus că este posibil să aflăm o decizie a guvernului abia în ultimele zile ale anului, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată când au fost solicitate prelungiri. „Această chestiune ţine de Ministerul Muncii, nu am primit un răspuns încă. Nici nu se dă aşa repede, şi înainte s-au dat în ultimele zile din decembrie. Din informaţiile pe care le am eu, intenţia este să nu se dea această prelungire, dar noi vom face acţiunile sindicale de care este nevoie”, a spus Pîrvulescu. Acesta crede că va fi totuşi un sprijin politic pentru acest demers, astfel că este posibil ca problema să fie rezolvată înainte de a se ajunge la mişcări de protest. (A.A.)

Vizualizări: 1,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: