Angajaţi “la negru” în piaţa de gross din Târgu Jiu

Trei administratori din Târgu Jiu s-au ales cu amenzi usturătoare după ce inspectorii de muncă au constatat că deţineau persoane angajate fără forme legale.

Patru persoane au fost depistate muncind la negru, în două cazuri fiind vorba de femei. Fiecare dintre administratorii societăţilor a fost sancţionat cu suma de 10 mii lei pentru fiecare salariat fără forme legale de angajare.  “Angajatorii depistaţi cu persoane „la negru” desfăşurau activitate în următoarele domenii de activitate: comerţ (piaţa de gross din municipiul Târgu Jiu) , restaurant şi spălătorie auto (municipiul Târgu Jiu )”, se arată în comunicatul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, semnat de inspectorul şef, George Romanescu. 

Totodată, inspectorii de muncă au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale la 10 angajatori, în valoare de 57.500 lei, amenzile fiind aplicate pentru neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii, nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal, nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară şi sărbătorile legale, nerespectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor şi alte nereguli. Controalele s-au desfăşurat în perioada 7-11 aprilie.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: