Angajaţii Centrului Maternal iau calea străinătăţii

Asistentele Centrului Maternal din Târgu Jiu iau calea străinătăţii pentru a câştiga mai mulţi bani. Reducerea drastică a salariilor i-a determinat pe trei angajaţi să îşi depună demisiile. Aceştia vor fi urmaţi şi de alţii, mai ales după reducerile anunţate.  Doar în urmă cu o săptămână una dintre cele mai bune asistente a plecat în Italia, unde şi-a găsit un loc de muncă mai bine plătit.

„În urmă cu o săptămână de zile una dintre cele mai bune asistente medico-sociale a solicitat încetarea raporturilor de muncă deoarece şi-a găsit de muncă în Italia, unde a şi plecat. Aceasta o să îngrijească acolo un bătrân”, spune Gheorghe Milosteanu, directorul unităţii. Gheorghe Milosteanu mai spune că s-a ajuns la această situaţie dramatică din cauza salariilor mici, cu care nu pot să îşi asigure traiul zilnic. Angajaţii şi-au făcut credite la bănci pentru a-şi cumpăra locuinţe, au rate de plătit, în caz contrar vor rămâne fără acoperiş deasupra capului. „Reducerea drastică a salariilor şi reducerea veniturilor sub limita subzistenţei i-a determinat pe oamenii buni şi cu experienţă să renunţe la serviciu şi să-şi caute de lucru în Italia”, mai menţionează Milosteanu. După asistenta care a plecat în urmă cu o săptămână este pe punctul să plece o altă asistentă medico-socială care a solicitat concediu de odihnă şi care a transmis că dacă în această perioadă îşi va găsi de lucru tot în Italia va renunţa la serviciu şi nu se va mai întoarce. „În această situaţie sunt nevoit să solicit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj pentru a-mi redistribui pe altcineva de la alt complex pentru că sunt în imposibilitatea de a-mi asigura permanenţa pe ture. Cred că după ce se vor reduce salariile cu încă 25% nu e exclus ca personalul de specialitate să se reorienteze spre alte locuri de muncă”, mai adaugă Milosteanu.

Conducerea unităţii se află într-o situaţie foarte dificilă, mai ales că pregătirea într-un astfel de domeniu presupune mult timp. „După ce se pregătiseră, îşi însuşiseră toate cunoştinţele pentru a-şi desfăşura activitatea la standarde superioare în sistemul de protecţie a copilului vine acest moment, când aceştia pleacă. Cea care va avea de suferit este această instituţie”, explică directorul unităţii. La ora actuală în cadrul instituţiei au mai rămas 27 de angajaţi, marea majoritate având un salariu sub 1.000 lei. De asemenea, în această perioadă Centrul Maternal este ocupat la capacitate maximă. „În Centru sunt la ora actuală internate şapte mămici cu opt copii, dintre care trei mămici sunt minore. Şi în Centrul de Zi sunt 23 de copii”, mai adaugă Gheorghe Milosteanu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: