Angajaţii CEO, în birou cu şobolanii! Director: Nu moare nimeni de miros!

Umilinţa la care sunt supuşi salariaţii Complexului Energetic Oltenia care refuză semnarea actelor adiţionale prin care sunt trecuţi pe studii medii, deşi sunt jurişti sau economişti, a intrat într-o nouă etapă. 12 angajaţi de la termocentrala Turceni au fost mutaţi într-o clădire insalubră, plină de şobolani, în care au drept sarcină de serviciu sortarea unor documente vechi. Este vorba de angajaţii care au intrat în grevă japoneză acum două săptămâni, când au dezvăluit că sunt ţinuţi de şase luni într-un birou fără să facă nimic. Teroarea le este aplicată pentru a-i determina să demisioneze fără plăţi compensatorii, aşa cum au cedat zeci de alţi salariaţi înaintea lor. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj închide ochii în continuare, pentru că rudele şefilor de acolo au fost angajate de Ciurel la complex. Directorul SE Turceni, Corneliu Diţescu, recunoaşte condiţiile insalubre, dar spune că „Nu cred că a murit cineva de miros de şoareci“.

Cei 12 angajaţi aflaţi în curs de plasare la Turceni lucrează cu masca pe nas. Acum şase luni le-au fost luate atribuţiile, ulterior calculatoarele şi birourile, fiind trimişi într-o sală, unde stăteau 8 ore de pomană. Ei sunt cei care nu au semnat acele adiţionale prin care erau forţaţi să treacă pe posturi în producţie.

turceni_tesa_sobolani

În octombrie au intrat în grevă japoneză, iar directorul sucursalei, Corneliu Diţescu, spunea că doar Laurenţiu Ciurel, directorul general, le poate rezolva problema. El a promis că Ciurel se va întâlni cu ei. Nu numai că nu s-au întâlnit cu Ciurel, dar pentru că au spus că nu au nimic de lucru, conducerea le-a dat sarcini la Arhivă, un spaţiu cu mii de documente pe care trebuie să le sorteze, plin de praf şi miros de şoareci morţi. „Ne-au pus 10 măşti in braţe şi casca fără să ne spună ce ne aşteaptă aici“, explică un angajat. „Mirosul este de la şoareci morţi. Probabil a murit vreunul şi stăm aici în mirosul ăsta groaznic“, spune o altă angajată. Ei cred că au fost trimişi acolo pentru a fi umiliţi.

Director CEO: Condiţiile nu sunt necorespunzătoare

corneliu_ditescu

Decât această bătaie de joc, ei ar prefera să fie daţi afară. Nu este o soluţie pentru CE Oltenia, care probabil s-ar trezi şi cu procese şi ar trebui să plătească şi salarii compensatorii. „Lucrez de 26 de ani, cu funcţii de răspundere, fără nicio sancţiune şi acum am ajuns în această situaţie umilitoare“, spune un salariat. Un alt angajat, Alberto Păunescu, este doctor în economie şi a fost retrogradat din funcţie fără să ştie care sunt criteriile. „Conducerea de astăzi a complexului a ajuns la concluzia că poate să îşi bată joc de angajaţi“, spune el. Directorul unităţii, Corneliu Diţescu, face afirmaţii din care rezultă că la CE Oltenia nu mai conduc oameni. El a declarat la Digi 24 că li s-au asigurat măşti de protecţie împotriva mirosurilor. „Condiţiile de lucru de acolo nu sunt dintre cele mai bune, dar nu sunt nicidecum periculoase sau necorespunzătoare. Sunt angajaţi şi au această sarcină de serviciu. Li s-a asigurat echipamentul pe care l-au cerut, masca de praf. Dacă este praf îţi pui o mască de praf. Nu cred că a murit cineva de miros de şoareci“, explică Diţescu, din biroul mare şi frumos mirositor.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: