Ana Băleanu va candida din nou la şefia Colegiului Medicilor

Colegiul Medicilor Gorj are în prezent o conducere interimară ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul în care medicul Maria Băluţă a contestat alegerile din 2011. Conducerea interimară este asigurată la Gorj de aceeaşi preşedintă, Ana Băleanu, şi de aceiaşi vicepreşedinţi, medicii Adonis Bălan, Emil Sandu şi Valentin Ciungu. Ana Băleanu a declarat ieri că va candida din nou pentru funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor şi că nu îşi asumă nicio vină în fraudarea alegerilor din 2011.

Alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Gorj vor fi reluate în perioada următoare. Ana Băleanu va candida din nou pentru funcţia de preşedinte. „Trebuie să se înţeleagă următorul lucru, noi nu am fost implicaţi în procesul electoral, noi am fost simpli candidaţi. Nu pot să comentez eu o decizie a Înaltei Curţi. Toate informaţiile cu privire la acest aspect sunt comunicate de Colegiul Medicilor din România”, a declarat Ana Băleanu.

În privinţa candidaturii, Băleanu a spus că „voi candida fără niciun fel de problemă”. Aceasta a dat de înţeles că în momentul de faţă candidaţii îşi fac campanie în rândul medicilor pentru o nouă susţinere la următoarele alegeri. „Este un întreg proces electoral, exact cum se întâmplă în acest moment la nivel naţional, este exact aceeaşi procedură”, a declarat Ana Băleanu.

Componenţă

Cât priveşte actuala componenţă a Colegiului Medicilor din Gorj, reprezentanţii de la nivel central au menţionat ieri că „până la organizarea alegerilor şi desemnarea noilor membri, conducerea interimară a Colegiului Medicilor Gorj va fi asigurată de următorii membri: Ana Băleanu, Adonis Bălan, Emil Sandu, Valentin Ciungu, Narcis Lorelei Buşu, Ion Dascăl, Gheorghe Stanciu, Maria Zegrean, Ileana Ghimbaşi, Ana Maria Câmpeanu, Marian Dumitrescu, Camelia Firoiu, Tatiana Grecu”.

Luminiţa Valcea, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor din România, a mai precizat că data viitoarelor alegeri va fi stabilită de Consiliul Naţional, la fel şi componenţa comisiei electorale.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: