Angajaţii CEO, sfătuiţi să conteste în instanţă disponibilizările discreţionare

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, consideră că lista cu viitorii disponibilizaţi ai Complexului Energetic Oltenia nu a fost întocmită corect. Asta pentru că sunt menţinute în funcţii de conducere persoane care au depăşit vârsta pensionării. Morega sfătuieşte persoanele neîndreptăţite să dea în judecată conducerea companiei. El crede că oamenii vor avea câştig de cauză, întrucât au fost ignorate criteriile stabilite de administraţie de comun acord cu sindicatele.

Morega crede că sindicatele ar trebui să se solidarizeze şi să conteste lista de disponibilizări întocmită de administraţia CEO. „Disponibilizarea liderilor de sindicat este o măsură incorectă, cu atât mai mult cu cât aceştia nu îndeplinesc condiţiile de pensionare. Cred că sindicatele ar trebui să pună piciorul în prag pentru că prin politica de disponibilizare, făcută după bunul plac al celor trei iezi cucuieţi, Ciurel, Răuţ şi Ruşeţ, vor fi trimişi în şomaj profesionişti care au luptat întotdeauna pentru corectitudine şi dreptate în CEO”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta spune că pe listă ar fi trebuit să apară şi numele lui Aurel Medinţu şi Ion Răuţ. „Sunt persoane care îndeplinesc condiţiile de pensionare sau au depăşit vârsta de pensionare, dar care nu apar pe lista de disponibilizări. De exemplu: Aurel Medinţu a trecut de vârsta pensionării şi chiar Ion Răuţ putea fi disponibilizat, dar este menţinut în continuare la conducerea unei direcţii care nu are în structură salariaţi, structură constituită special pentru el. Ba mai mult, acum îi obligă pe cei de la Peşteana Sud să vină ca paznici în subordinea lui Răuţ de la 3000 de lei salariu la 1000 de lei salariu”, a precizat Morega.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice îi sfătuieşte pe oameni să dea în judecată conducerea companiei. „Îi sfătuiesc pe toţi cei care au fost neîndreptăţiţi să conteste în instanţă disponibilizările discreţionare, întrucât nu s-au aplicat criteriile stabilite de comun acord de administraţie şi sindicate. Mare e grădina Domnului! Nu aş fi crezut vreodată ca Ruşeţ, apărător al sindicatelor, să ajungă un distrugător al mişcării sindicale şi un umil executant al lui Ciurel, împotriva salariaţilor care l-au hrănit ani de zile”, a conchis Morega.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: