Angajaţii de la CE Rovinari, trimişi în şomaj tehnic

O parte din angajaţii Complexului Energetic (CE) Rovinari vor intra în şomaj tehnic în perioada 24 mai - 7 iunie, însă, deocamdată, conducerea complexului nu a stabilit câţi din cei peste 4.400 de angajaţi vor fi trimişi temporar acasă.

Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari, susţine că prin această măsură se fac economii importante, de peste 55 de miliarde de lei vechi, în condiţiile în care cererea de energie este în continuare scăzută, iar depozitele de cărbuni sunt pline. ”În perioada şomajului tehnic nu mai consumăm mare lucru, nu se consumă energie electrică, se opreşte activitatea şi se fac economii. Nu se plătesc cotizaţii, se face şi aici o economie. Oprirea activităţii este pe partea de producţie cărbune şi exploatare mineră”, a declarat Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari.

CE Rovinari are  4.462 de angajaţi. În perioada şomajului tehnic trebuie asigurată funcţionarea termocentralei, renunţându-se doar la activitatea minieră. Complexul Energetic (CE) Rovinari a avut în primul trimestru un profit net de 331.499 lei, în scădere de 30 de ori faţă de rezultatul obţinut în perioada similară din 2009, iar cifra de afaceri a scăzut cu 25%, la 168,68 mil. lei. În primul trimestru din 2009, compania a înregistrat un profit net de 10,2 milioane lei şi o cifră de afaceri de 224,63 milioane lei. Totodată, producţia de electricitate a CE Rovinari a scăzut în primul trimestru al acestui an cu peste 16%, la 1.103 GWh, faţă de producţia din perioada similară din 2009, respectiv 1.325 GWh.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: