Angajaţii de la Penitenciarul Târgu-Jiu, obişnuiţi să închidă uşile

Angajaţii Penitenciarului Târgu-Jiu şi-au prezentat, ieri, bilanţul activităţii pe anul trecut, cu uşile închise. Accesul presei a fost restricţionat, însă, după insistenţe, ziariştii au intrat în posesia unui comunicat de presă. Uşi închise, dar şi guri închise, ţinând cont că despre dosarul privind fondurile europene cheltuite nejustifcat nu se face niciun fel de referire.

La prezentarea bilanţului a participat şi comisarul şef Cristian Pleşa, şeful Serviciului Cooperare Internaţională şi Programe din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. La insistenţele noastre, reprezentanţii Penitenciarului au remis un comunicat de presă. Din materialul de bilanţ reiese faptul că anul trecut numărul persoanelor private de libertate aflate in custodia penitenciarului târgujian s-a dublat. La începutul anului 2011, în custodia penitenciarului târgujian îşi ispăşeau pedepsele privative de libertate 380 de persoane, iar la sfârşitul anului, se aflau în penitenciar 571 de persoane.

Vor libertate şi sex

Conform materialului de bilanţ, peste 500 de persoane au fost analizate în vederea liberării condiţionate, dar doar jumătate au obţinut libertatea. 84 de deţinuţi au obţinut trecerea la un regim de detenţie inferior, respectiv deschis, iar 37 au fost mai ghinionişti şi îşi vor ispăşi pedeapsa în condiţii mai severe de detenţie. Alţi deţinuţi au fost fericiţi în penitenciar, dacă ţinem cont de faptul că pe parcursul anului trecut au fost acordate 113 vizite intime cu durata de 2 ore şi  doar 9 astfel de vizite cu o durată de 48 de ore.  Pentru că nu au respectat regulile locului de detenţie, peste o sută de deţinuţi au fost sancţionaţi disciplinar.

Nimic despre corupţie

În bilanţul prezentat nu s-a făcut nicio referire la cei trei directori ai Penitenciarului Târgu-Jiu şi alţi 9 angajaţi ai instituţiei, care au fost puşi oficial sub urmărire penală, pe 4 octombrie 2011, pentru cheltuirea nejustificată a unor fonduri europene, existând suspiciuni că unele activităţi, din cadrul proiectului, nu au avut loc. Tot în 2011, procurorii din cadrul Biroului teritorial Târgu-Jiu al DNA au verificat şi procedurile de achiziţii din cadrul proiectului. Există unele suspiciuni că o parte dintre achiziţii au fost făcute preferenţial de către penitenciar, de la societatea soţului şefei compartimentului IT a penitenciarului.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: