Angajaţii de la Protecţia Copilului îşi câştigă sporurile în instanţă

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj care sunt înscrişi în Sindicatul „Ambulanţa” au început să câştige în instanţă sporurile care le-au fost tăiate. După ce au dat în judecată conducerea instituţiei, se pare că instanţa le-a dat câştig de cauză, iar acum asistenţii sociali aşteaptă hotărârile definitive irevocabile şi executorii. Cristi Aldescu, liderul Sindicatului Ambulanţa, speră ca oamenii să-şi primească drepturile salariale.

Peste 20 de angajaţi, din cei aproximativ 500 care fac parte din Sindicatul Ambulanţa, au hotărâri judecătoreşti rămase definitive, irevocabile şi cu titlu executori, pentru a-şi primi înapoi sporul de 75% pe care l-au pierdut la începutul acestui an din cauza lipsei banilor. Cristi Aldescu, speră ca oamenii să-şi primească banii înapoi şi este curios să vadă dacă se va întâmpla acest lucru. El susţine că pentru oamenii nu sunt fonduri, însă DGASPC Gorj are de plătit cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ patru sute de milioane de lei vechi. „Am început să câştigăm în instanţă. Primele persoane care au dat în judecată DGASPC-ul au câştigat. Sunt hotărâri definitive, irevocabile şi executorii, iar acum se redactează la ele. Sunt nerăbdător să văd dacă acestor oameni li se va da înapoi sporul de 75%, care le-a fost tăiat la începutul acestui ani”, a spus Aldescu.

Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj, nu ştie nimic de faptul că angajaţii au început să câştige în instanţă. El susţine că imediat ce va primi hotărârile le va înainta Consiliului Judeţean. „Eu nu ştiu nimic. Şi dacă au câştigat mă bucur pentru ei. Eu întotdeauna i-am susţinut, dar nu pot să-i ajut în nici un fel. O să fac adresă la Consiliul Judeţean atunci când vor veni la mine cu hotărârile şi dacă vor fi alocaţi bani bine dacă nu, nu. Consiliul Judeţean hotărăşte. Cât despre cheltuielile de judecată juristul ar trebui să ştie. Eu nu mă ocup şi de asta”, a spus Preoteasa. Aproximativ 1200 de salariaţi şi-au pierdut sporurile la începutul acestui an.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: