Angajaţii de la Protecţia Copilului merg cu microbuzul la solicitări

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au rămas fără combustibil şi nu se pot deplasa în judeţ pentru a rezolva cazurile sociale. Datorită acestui deficit au existat şi cazuri în care nu au reuşit să rezolve situaţia persoanelor aflate în dificultate. Angajaţii merg la unele cazuri chiar şi microbuzul.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj (DGASPC) se confruntă cu o lipsă de combustibil, după ce s-a impus reducerea cantităţii de combustibil folosit. Astfel, de la 200 de litri pentru o maşină pe lună s-a ajuns la jumătate. Conducerea instituţiei spune că din lipsa motorinei şi a benzinei au rămas nesoluţionate cazuri sociale. Nici verificarea asistenţilor maternali nu mai este posibilă. „Cota de combustibil este insuficientă pentru a ne deplasa la cazuri în judeţ şi ca atare nu putem efectua verificări, nici cazurile care apar, de plasamente, de abandon. Ne-am blocat!”, a spus Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.

Consumă într-o săptămână combustibilul pentru o lună

Interesant este că cele patru maşini ale Direcţiei consumau în urmă cu patru luni câte 200 de litri de combustibil fiecare pe lună. De aici se înţelege că o maşină consuma săptămânal circa 50 de litri. Acum fiecare maşină are o cotă de 100 de litri pe lună. Din declaraţiile conducerii reiese că acum se consumă 100 de litri săptămânal pe maşină!!! Înmulţirea cazurilor pare să ducă la această situaţie.    

Cum cota de 100 de litri de combustibil pentru o maşină pe care o primeşte Direcţia le este suficientă doar o săptămână, angajaţii sunt nevoiţi de multe ori să găsească alte soluţii pentru a se deplasa în diverse puncte al judeţului Gorj pentru a soluţiona unele cazuri sociale “Avem de făcut foarte mult teren, în localităţile mai îndepărtate ale judeţului chiar nu putem să ajungem şi atunci ne deplasăm cu ce se poate, cu microbuz, cu autobuz. Nu ajungem la toate cazurile”, a precizat Doina Navlea, Inspector la Compartimentul Adopţii din cadrul  DGASPC Gorj

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: