Angajaţii de la UEF Motru stau de luni de zile fără bani

Situaţie fără ieşire la Uzina de Execuţie Foraje (UEF) Motru unde cei 138 de angajaţi stau în concediu fără plată de luni de zile. Tabloul sumbru al activităţii de la UEF este confirmat şi de directorul societăţii, Ilie Petrescu. Acesta, aflat şi el în aceeaşi situaţie ca şi angajaţii săi, spune că singura soluţie este ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia să-i mai dea o mână de ajutor.

Chiar ieri, directorul de la UEF Motru a fost la directorul general al SNLO, Daniel Burlan, pentru a-i prezenta situaţia activităţii la societate. Ilie Petrescu mărturiseşte că nu mai are nicio lucrare pentru a trimite angajaţii la lucru şi că practic tot anul au stat numai în concedii fără plată. „O să ne prezentăm la domnul director Burlan să-i facem cunoscută activitatea noastră foarte slabă. Am stat mai mult în concedii fără plată decât la muncă. Este şi cazul meu şi a tuturor angajaţilor mei. O să-i prezentăm programul nostru de activitate şi am speranţa că ne va ajuta cum a făcut-o de atâtea ori”, a declarat Ilie Petrescu, directorul UEF Motru.

Cert este că societatea are în continuare datorii de ordinul zecilor de miliarde asta după ce SNLO i-a mai acordat un sprijin financiar în valoare de cinci miliarde, banii ajungând direct la Direcţia Finanţelor Publice. „Sprijinul care ni l-a acordat SNLO ne-a ajutat foarte mult. Din 15 miliarde cât aveam la Finanţe acum mai avem opt miliarde. Nu am fi în situaţia asta dacă am fi recuperat sumele de bani de pe la primării”, a declarat Petrescu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: