Angajații din CE Oltenia, „invitați” să plece acasă: Au împărțit cereri prin toate subunitățile

După ce au fost anunțate circa opt sute de disponibilizări, în acest an, de la Complexul Energetic Oltenia, salariații sunt anunțați că pot pleca la cerere din câmpul muncii. Astfel de cereri au fost deja distribuite în toate subunitățile. Sindicalistul Manu Tomescu susține că, dacă va pleca voluntar, un angajat ar urma să primească în jur de zece mii de lei în mână.

Pe lângă minerii și energeticienii care se apropie de vârsta pensionării, din compania energetică ar putea pleca orice angajat în acest an. În total, aproximativ 800 de plecări sunt prevăzute pentru 2021.

Deja, mulți angajați au fost anunțați în ce condiții ar putea pleca din companie. Sindicalistul Manu Tomescu susține că oamenilor li s-ar fi promis șase salarii compensatorii dacă vor să-și dea demisia.

„Sunt cereri împrăștiate prin subunități ca salariatul să plece de comun acord, cu plăți compensatorii, cred că șase salarii, cam 10 mii de lei în mână. Avem colegi care au făcut împrumuturi să facă operații la inimă, la cap, afecțiuni grave. Ca să faci o operație la București, trebuie bani. Oamenii nu vor putea acoperi nici creditele cu acești 10 mii de lei și tu îl trimiți pe acest om acasă. Încerci să-l convingi, să-l constrângi, nu știu. Vor să trimită oamenii acasă prin tot felul de metode, să scape de acești oameni”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Guvernul a anunțat că pregătește o ordonanță de urgență pentru ca toți cei ce vor fi concediați din Complexul Energetic Oltenia să primească plăți compensatorii la plecarea din unitate. 7,7 milioane de lei a prevăzut compania în proiectul de buget pentru acest an pentru veniturile de completare.

Vizualizări: 12,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: