Angajații Hidroelectrica, instruiți în stil japonez

Angajații Hidroelectrica, sucursala Târgu Jiu, sunt implicați într-un amplu proiect de formare și perfecționare, prin care se dorește sporirea productivității cu 10%. Totul este posibil prin prisma proiectului finanțat prin POSDRU, ”Formarea și perfecționarea societății, în conformitate cu Strategia de dezvoltare a resurselor umane, bazată pe principiile îmbunătățirii continue a întregii activități, în scopul creșterii capacității de adaptare a societății la mediul economic în schimbare”. Creșterea productivității va fi posibilă prin implementarea unui management de la Institutul Kaizen România.

În acest an au avut loc două etape de instruire la nivelul Sucursalei Hidroelectrica Târgu Jiu. ”La această instruire realizată de Kaizen în primă fază au participat toți salariații care au vrut să devină manageri sau reprezentanți ai procesului, care au dat un chestionar. Dintre aceștia au fost aleși la nivelul sucursalei din Târgu Jiu 15 salariați care au mers mai departe, finalizându-se cu un manager și cinci specialiști în cadrul sucursalei. Toți salariații vor intra într-un proces de instruire. Rezultatul pe care îl propunem este creșterea producției cu 10% la nivelul Hidroelectrica”, spune Ion Tiriplică, directorul tehnic al Hidrolelectrica, sucursala Târgu Jiu. Managerul Constantin Rusta spune că prin aplicarea metodelor Kaizen sucursala din municipiu va avea cele mai bune rezultate din țară. Acest management este aplicat de 25 de ani în cele mai performante țări. ”Ca obiectiv important, pentru 2014 ne propunem ca sucursala din Târgu Jiu să fie sucursala cu cele mai bune rezultate, prin aplicarea metodelor Kaizen”, menționează Constantin Rusta, manager îmbunătățire procese. Cei implicați în acest proiect își propun ca până la finele acestei luni să fie instruiți 17% din angajați, ce ar însemna 48 de persoane din cadrul sucursalei, iar până la finele acestui an să se instruiască aproape jumătate din angajați.

Julien Bratu, managing director în cadrul Institutului Kaizen România, menționează că acest management se poate aplica și la nivelul țării noastre. ”Este un nou stil de management de origine japonez care se poate implementa cu succes și în România, atât în companiile românești de succes, multinaționale sau private, iar acum și în Hidroelectrica, o companie de stat”, explică Julien Bratu.

BUGET

Bugetul total al proiectului se ridică la 1.465.000 lei, din care contribuția Hidroelectrica a fost de 600.000 lei și asistența financiară nerambursabilă 865.000 lei.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: