Angajaţii lui Preoteasa îşi cer drepturile în stradă

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj vor protesta azi şi joi în faţa Prefecturii Gorj faţă de salariile mici pe care le au. Liderul CNSLR Frăţia Gorj, Valentin Popa, la care sunt afiliate sindicatele salariaţilor respectivi, spune că protestele sunt acţiuni de pichetare la care vor participa până la 200 de persoane.

 Nemulţumirea acestora este dată de faptul că administraţia i-a reîncadrat pe salariaţi pe posturi remunerate mai prost decât la sfârşitul anului trecut. Popa spune că reîncadrarea s-a făcut în baza unei adrese a Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, adresă care nu este însă conformă cu legea unică de salarizare. Liderul sindical declară că angajaţii au pierdut la salarii sume foarte mari, lucru cu care nu sunt de acord şi pentru care vor protesta în stradă. În paralel, sutele de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj vor contesta la instanţă reangajarea de care au avut parte, Popa fiind convins că orice magistrat le va da acestora câştig de cauză, în baza prevederilor legale actuale.

„Cei de la DGASPC sunt organizaţi în două sindicate, unii aparţin de Sanitas, pe care îl conduc, iar ceilalţi sunt la sindicatul de la Ambulanţă, condus de dl. Cristi Aldescu, cel care va şi ieşi, de altfel, marţi, în stradă şi va avea primul protest. Oamenii aceştia au fost încadraţi de la 1 ianuarie conform legii unice de salarizare, absolut legal şi fără probleme până când a apărut o adresă de la Agenţia de Prestaţii Sociale care cerea reîncadrarea tuturor salariaţilor şi prin care le sunt luate acestora orice fel de drepturi salariale, în special sporurile. Cei de la Agenţie au ameninţat şi cu sesizarea Curţii de Conturi, ceea ce complica şi mai mult lucrurile şi, astfel, s-a ajuns aici, salariaţii contestând acum ultimele decizii de reîncadrare, care le sunt total defavorabile, în ciuda prevederilor legale. Ei au dreptul, conform legislaţiei în vigoare, la sume compensatorii tranzitorii, care să le asigure venituri egale cu cele de la sfârşitul lui decembrie 2009, dacă nu le-au fost schimbate condiţiile de lucru, ceea ce, evident nu s-a întâmplat”, declară liderul sindical.

Pichetările ce vor avea loc în centrul oraşului au loc şi pe fondul unei situaţii financiare dificile la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Înainte de Paşti angajaţii acestei instituţii, peste 1000 de persoane, au primit cu greu o parte din lefurile lunii februarie, dificultăţile de acum fiind unele fără precedent, fondurile de la buget fiind insuficiente pentru plata drepturilor salariale chiar şi în noile condiţii.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: