Angajaţii Prefecturii înjură ca la uşa cortului

Patru angajaţi ai instituţiei nr. 1 a judeţului Gorj au fost surprinşi de jurnalişti stând la un pahar... de vorbă şi aducând injurii grave unei colege de serviciu, jurista Ioana Călinescu. De precizat că acest lucru s-a întâmplat în jurul orei 14.30, în timpul programului de lucru, iar pe masa angajaţilor erau pahare şi căni cu vin alb. Cei patru, dintre care doar trei au putut fi identificaţi, erau foarte bine dispuşi şi puşi pe jigniri, după ce serviseră deja câteva pahare de vin. Potrivit filmărilor realizate cu camera ascunsă de reporterii Gorj TV, fosta şefă a Serviciului Verificarea Legalităţii din cadrul Prefecturii Gorj, Ioana Călinescu, a fost subiectul discuţiei ca la uşa cortului dintre cei 4 funcţionari publici. Cuvintele cu care a fost caracterizată Ioana Călinescu sunt greu de reprodus.

 

Reporterii GORJ TV au identificat trei dintre cei care o bârfeau de mama focului pe Ioana Călinescu. Este vorba despre Ştefan Burcheci, consilier superior, Cristinel Lupulescu, consilier juridic în cadrul Serviciului Verificarea legalităţii şi Nicolae Sichitiu, consilier superior. Cei patru au petrecut ceva vreme în restaurant timp în care au vorbit despre Ioana Călinescu amuzându-se copios. Unul dintre aceştia era vizibil ameţit, după ce consumase vin. În timpul discuţiei, aceştia au nominalizat mai multe nume importante din Instituţia Prefectului, însă cel mai mult timp l-au acordat Ioanei Călinescu.

Atitudinile juriştilor de la Prefectură ne obligă să le amintim acestora câteva articole din Codul de Conduită al Funcţionarului public, cod ce reglementează deontologia profesională. În acest act normativ de care angajaţii respectivi se pare că nici nu au aflat se spune că unui funcţionar îi este interzis să întrebuinţete cuvinte jignitoare, să dezvăluie aspecte ale vieţii private. De asemenea, el este obligat să respecte demnitatea funcţiei publice deţinute.

„E o meteahnă veche a administraţiei“

Caseta cu înregistrarea realizată de postul de televiziune a fost vizionată de prefectul judeţului Gorj, Victor Banţa care a promis că va demara o anchetă pentru a lua măsurile care se impun. Banţa a declarat că în primă fază va trece la identificarea angajaţilor ce se distrau în timpul serviciului.  „Ca să se ia măsuri cu nişte oameni trebuie să ştii cine sunt. Eu personal din vocile auzite am înţeles pe alocuri ce vorbesc dar nu pot să identific cine sunt. Vom vedea şi ce fel de măsuri luăm. Să vedem dacă sunt la serviciu, dacă sunt învoiţi, concediu... Conversaţia nu este demnă, te descalifică. Este o meteahnă veche a administraţiei“, a spus Banţa. 

 

Iată doar câteva pasaje din înregistrarea de o jumătate de oră realizată de reporterii Gorj TV.

„Acuma nu-ţi mai place!

Niciodată nu mi-a plăcut! Ea m-a pupat pe mine-n p…. ca să terminăm povestea. Invers a fost!

Pe urmă cum aţi pupat-o?

Eu, niciodată! Ea şi-a băgat pile la Bucureşti, nu io!

Sunt supărat pe viaţă, pe ce vreţi voi…

O tâmpită, o curvă ordinară, care a dat cu p.... în stânga şi-n dreapta, să ne supună în halul asta...“

 

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: