Angajaţii Primăriei Cătunele, buni de plată

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a aplicat o amendă în valoare de 4000 lei la primăria Cătunele din cauza depistării unor probleme la instalaţia de apă. Sancţiunea contravenţională a fost suportată de către inginerul însărcinat de primar cu supravegherea activităţii de alimentare cu apă. În urma acestui incident, edilul local a solicitat suplimentarea numărului de angajaţi.

Angajaţii Primăriei Cătunele sunt buni de plată atunci când se depistează nereguli la locul de muncă. Aceştia trebuie să plătească din propriul buzunar amenzile contravenţionale aplicate instituţiei de către organele de control deoarece prin dispoziţii ale primarului fiecare trebuie să răspundă atunci când face greşelile în sectorul său de activitate. Într-o astfel de situaţie s-a aflat şi inginerul Nicolae Berescu, care a fost nevoit să suporte amenda aplicată de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj. “În urma controalelor întreprinse săptămâna trecută, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au aplicat o amendă în valoare de 4000 lei la Primăria Cătunele, din cauza unor nereguli depistate la instalaţia de apă”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Salariaţii au fost avertizaţi

Edilul şef al comunei Cătunele spune că toţi salariaţii au fost avertizaţi de faptul că vor plăti pentru greşelile lor. “Nu Primăria Cătunele a fost amendată ci inginerul, Nicolae Berescu, care printr-o dispoziţie a primarului a fost însărcinat să supravegheze activitatea sistemului de alimentare cu apă. În ziua controlului s-a defectat staţia de clorinare, iar inginerul trebuia să pună în funcţiune pompa de rezervă. Atunci am aflat şi eu că aceea pompă de rezervă era arsă încă din luna martie. Pentru că nu a anunţat defecţiunea a trebuit să suporte amenda din banii săi. Încă de la început, am atenţionat toţi angajaţii de faptul că fiecare va răspunde pentru greşelile lui. Bugetul comunei nu ne permite să aruncăm banii pe fereastră”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele. De asemenea, edilul şef consideră că amenzile sunt foarte aspre, iar controalele din ce în ce mai dese.

S-a cerut suplimentarea numărului de angajaţi

În urma controlului efectuat săptămâna trecută de către inspectorii DSP, primarul comunei Cătunele a solicitat suplimentarea numărului de angajaţi la instalaţia de alimentare cu apă. “După controlul Direcţiei de Sănătate am făcut o adresă către Prefectură în care am solicitat obţinerea unui aviz de la Minister în vederea angajării a două persoane pentru instalaţia de alimentare cu apă. În noaptea în care s-a defectat, staţia de clorinare era supravegheată de către un paznic deoarece specialiştii şi-au dat demisia. În urmă cu două săptămâni, unul a plecat la Timişoara, iar cu ceva timp mai înainte altul şi-a găsit de muncă în străinătate. În afară de inginer, la staţia de alimentare cu apă mai sunt doar trei angajaţi, dintre care unul este în concediu de maternitate”, a mai precizat Florinel Ţuilă.

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: