Angajaţii primăriei Motru nu vor să dea banii înapoi

Cei aproape 100 de salariaţi ai primăriei Motru au contestat în instanţă dispoziţia primarului Dorin Hanu de a da înapoi banii de haine primiţi în baza contractului colectiv de muncă. Angajaţii primăriei sunt reprezentaţi în instanţă de Sindicatul Liber al Funcţionarilor din primăria Motru, al cărui lider a spus că banii au fost imputaţi de Curtea de Conturi în controlul din iunie anul acesta.

Sindicatul Liber al Funcţionarilor din Primăria Motru a contestat în instanţă dispoziţia primarului Dorin Hanu prin care salariaţii instituţiei sunt obligaţi să dea înapoi sumele de bani primite pentru achiziţionarea vestimentaţiei. Pavel Tutunaru, liderul sindicatului, spune că fiecare angajat ar trebui să dea înapoi 2.600 de lei. ”Curtea de Conturi a imputat acum, pentru că nu a găsit nicio neregulă, doar banii ăştia ni dau de ani de zile şi s-au găsit acum să-i impute. Au mai fost trei controale şi nu s-au legat de ei. Banii sunt în contractul colectiv de muncă, sunt aprobaţi, e prevedere bugetară, hotărâre de Consiliu Local. Am un număr de 97 de salariaţi la care li se impută banii pentru vestimentaţie, valoarea pentru fiecare angajat a fost de 2.675 lei. În total se impută 242.200 lei. Ei când vin, vin să ia capul la oameni”, a spus Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcţionarilor Publici din primăria Motru.

Primarul Dorin Hanu confirmă situaţia şi nici el nu înţelege de ce Curtea de Conturi le impută oamenilor aceşti bani care se dau de câţiva ani buni. ”Practic, am dat dispoziţie pentru recuperarea banilor conform Curţii de Conturi şi ei vor să anuleze dispoziţia în instanţă. Prin contractul colectiv de muncă ei aveau dreptul la haine în valoare de această sumă de bani. Ei aveau şi până acum acest drept salarial, dar Curtea de Conturi a spus că acesta nu e valabil. Ei au contestat în instanţă dispoziţia mea de recuperare a banilor. Dacă erau de acord să înapoieze, cel mai probabil stabileam în tranşe”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: