Angajaţii Primăriei Târgu-Jiu primesc salariile... mai târziu

Primăria Târgu Jiu a schimbat data de plată a salariaţilor din primărie, din cauza problemelor financiare. Toţi angajaţii instituţiei, dar şi cei ai serviciilor şi direcţiilor subordonate vor fi afectaţi de întârzieri la plata salariilor.

 Dacă până acum ei intrau în posesia banilor la începutul lunii calendaristice, de acum înainte vor fi nevoiţi să aştepte să treacă jumătatea lunii. Peste 1200 de angajaţi sunt afectaţi de schimbarea datei de plată a salariilor. “S-a discutat acest aspect, de comun acord cu S.C. Edilitara şi cu celelalte direcţii şi subunităţi, am căzut de comun acord că cel mai bine pentru toţi, inclusiv pentru  prestatorii de servicii, să mergem pe acordarea salarizării o dată pe lună, după data de 15 a fiecărei luni. Trecem printr-o perioadă foarte grea şi ca să putem să un timp mai mare de colectare a taxelor şi impozitelor şi să ajutăm şi prestatorii ca să îşi plătească TVA-ul spre sfârşit de lună, cel mai bine ca salariile în primărie să fie acordate la mijlocul lunii. Încercăm să acordăm şi salariile şi să şi funcţionăm”, a precizat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu. 

Deşi sunt nemulţumiţi de hotărârea luată de conducerea primăriei, angajaţii sunt nevoiţi să se conformeze noilor reguli. „Trebuie să se facă tot pe cale amiabilă şi prin dialog social, asta e calea de rezolvare. Am vorbit cu oamenii şi dacă nu se poate altfel…Primăria nu primeşte mai departe cotele ei de la cei de unde trebuie să primească. Am mai trecut prin aşa ceva”, a spus Costel Popescu, preşedintele interimar al sindicatului angajaţilor din cadrul S.C. Edilitara Public S.A. 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: