Angajaţii Primăriei Teleşti, obligaţi să restituie patru salarii

Angajaţii Primăriei Teleşti nu vor sub nicio formă să înapoieze sporurile încasate ilegal în perioada 2007-2008. Curtea de Conturi a emis o dispoziţie conform căreia banii au fost încasaţi ilegal şi trebuie înapoiaţi de cei care i-au primit. Ei au atacat în instanţă decizia Curţii de Conturi.

Şase salariaţi ai Primăriei Teleşti au dat în judecată Curtea de Conturi şi Consiliul Local, nemulţumiţi fiind de faptul că trebuie să restituie sporurile de dispozitiv încasate în perioada 2007-2008. Este vorba de Constantin Drăghici, fostul primar al localităţii, Constantin Sârbu - secretarul primăriei, Elisabeta Scafeş - consilier în cadrul instituţiei şi trei persoane angajate pe funcţia de referent, respectiv Ioana Cornoiu, Minodora Cismăriţa şi Ana Dodenciu. „Curtea de Conturi a venit şi a verificat dacă salariaţii acestei primării au încasat sporuri în conformitate cu legea. În urma controlului s-a stabilit că o parte din sporuri au fost încasate ilegal motiv pentru care Curtea de Conturi a dat o decizie prin care aceştia trebuie să restituie statului anumite sume de bani, în total aproape 50.000 de lei. Noi le-am comunicat salariaţilor acest lucru, iar la aflarea veştii oamenii au apelat la instanţă, au dat în judecată atât Consiliul Local cât şi Curtea de Conturi”,  a spus Romulus Bâldea, primarul comunei Teleşti.

Spor de dispozitiv de 6.000 de lei la Teleşti

Oamenii vor trebui să muncească câteva luni gratis dacă sentinţa instanţei va fi în defavoarea lor, întrucât sumele pe care le au de înapoiat nu sunt deloc mici, între 2.000 şi 6.000 de lei. „Nu ni se pare normal să înapoiem aceşti bani, sunt bani câştigaţi cinstit şi legal şi tocmai din acest motiv am apelat la instanţă. Dacă vom pierde procesul vom trebui să dăm înapoi banii, eu am de înapoiat 5.000 de lei ceea ce înseamnă patru salarii” , a spus Elisabeta Scafeş, consilier în cadrul primăriei Teleşti.

Instanţa va face lumină

Juristul primăriei spune că sporurile au fost încasate în cel mai legal mod. „Instanţa va face cu siguranţă lumină în acest caz, dar ţin să spun că sporurile au fost încasate legal. Pentru o anumită perioadă salariaţii au avut hotărâre judecătorească, iar apoi au primit astfel de sporuri în urma unei decizii date de fostul primar al comunei”, a precizat Nicolae Bianchi, juristul primăriei Teleşti.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: