Primarul din Leleşti a transformat localitatea în câmp de luptă

Hainele kaki sunt la mare modă zilele aceste printre sătenii din Leleşti, care pot să se îmbrace la fel ca soldaţii, după ce Primăria din localitate le-a adus tuturor astfel de „ajutoare”. Tancurile şi puştile mai lipsesc pentru o atmosferă ca pe front, după ce peste 1000 de seturi complete de haine destinate iniţial soldaţilor români au devenit acum bulendre bune de luat pe acasă de către leleşteni.

De vreo câteva zile, la Leleşti este în plină derulare misiunea „o haină pentru fiecare”, după ce edilul Marian Rotaru a obţinut de la Ministerul Apărării toate aprobările pentru a aduce în comună hainele care nu le mai sunt de folos soldaţilor. Fiecare sătean interesat de ajutoarele oferite de autorităţi a avut parte de o raniţă adevărată în care au fost puse de la foaie de cort şi haine de soldat, până la cămaşă, vestă şi cine mai ştie ce. Sătenii au găsit în raniţa primită de la edil inclusiv izmene produse pentru foştii soldaţi ai armatei române, unii dintre bătrâni aducându-şi aminte de vremurile în care ar fi avut nevoie de aşa ceva. „Indispensabilii ăştia îmi erau buni când făceam plantoane iarna, pe un ger de crăpau pietrele. Sunt buni şi de acum încolo aşa cum sunt bune şi restul hainelor”, spunea ieri un localnic.

Pe câmp ca la armată

Primarul Rotaru declară că hainele aduse la Leleşti sunt ca şi noi, doar că au stat prin depozitele armatei câţiva ani, iar odată cu reducerea efectivelor de soldaţi, vestimentaţia a devenit inutilă. „Nu sunt haine vechi, uzate, din contră, sunt obţinute cu mari eforturi de la Ministerul Apărării. Eu am aflat despre faptul că există această posibilitate de a lua gratuit hainele nefolosite de armată şi am alergat ceva vreme după aprobări. I-am ajutat şi pe alţi colegi primari din judeţ, care au adus şi ei în anii trecuţi în comunele pe care le conduc. Nouă acum ne-a venit rândul. Am convingerea că oamenii sunt mulţumiţi şi că le vor purta cu plăcere şi purta cu spor”, spune edilul.

Sătenii din Leleşti se declară foarte încântaţi de pomana făcută de primar şi armată şi spun că hainele le sunt de folos în special la muncile câmpului şi prin gospodărie. Cei pasionaţi de vânătoare afirmă că îşi doreau încă din vremea stagiului militar câte o foaie de cort pentru a se proteja de ploaie, cei mai în vârstă dintre săteni aducându-şi aminte cu această ocazie şi de perioada în care au făcut armata. „Am fost în armată 30 de ani în funcţia de locotenent şi nu am putut să rămân acasă cu o cămaşă. Bine că ni le dă domnul primar şi acum, măcar aşa, pentru amintirea tinereţii. Ele sunt bune că le purtăm de acum încolo la muncile câmpului. Foile astea de cort sunt nemaipomenite, v-o poate spune oricine a făcut armata şi ştie despre ce e vorba”, declară un alt localnic, mulţumit de împărţeala făcută de primar.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: