Angajaţii UEF Motru ar putea spăla vagoane

Salariaţii Unitatea de Execuţie Foraje (UEF) Motru ar putea spăla vagoane. Conducerea unităţii anunţă că este în tratative cu conducerea CFR Marfă şi a CE Oltenia, astfel încât angajaţii săi să se ocupe de mentenanţa căilor ferate. Pentru a putea lucra pe zona feroviară, unitatea va trebui mai întâi să deţină autorizaţie pentru această activitate.

Faptul că la UEF Motru nu prea există activitate este un lucru deja ştiut. Acum noua conducere a unităţii încearcă să caute contracte chiar şi în domenii pentru care nu deţine autorizaţie. Directorul Ilie Petrescu spune că este în discuţii cu mai mulţi beneficiari din capitală pentru a prinde un contract de mentenanţă a căilor ferate şi în Gorj, dar şi în alte judeţe, dacă va fi posibil. „Vrem să intrăm şi pe zona feroviară, avem mai multe elemente cu care vrem să intrăm pe piaţă. Trebuie mai întâi să ne autorizăm. Am discutat la Bucureşti cu principalii beneficiari, pe lucrări geologice, pe terasamente, pe tot ce înseamnă muncă calificată şi necalificată. E vorba de îngrijirea căilor ferate, este o directivă europeană privind spălarea vagoanelor şi cele de cărbune şi cele de transport de altă natură şi o să încerc să discut şi chestiunea asta. Discuţii am avut şi cu cei de la CFR Marfă dar şi cu cei de la noi, din cadrul complexului, ELCFU”, a declarat Ilie Petrescu, directorul general al UEF Motru.      

Angajaţii unităţii se ocupă în prezent de realizarea unor drenuri la Cariera Jilţ Sud, dar şi de îmbunătăţiri funciare la halda Bujorăscu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: