Angajator din Gorj, amendat de trei ori

Doi angajatori din judeţul Gorj au fost sancţionaţi, săpămâna trecută, cu 10.000 de lei, fiecare, pentru nerespectarea obligativităţii de îndeplinire a planurilor de măsuri trasate de inspectorii de muncă, în urma unor controale anterioare.

Într-unul dintre cele două cazuri, este cea de-a treia sancţiune în sumă de 10.000 de lei care se aplică angajatorului respectiv. Potrivit unor surse, amenda a fost dată celor de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, acolo unde sunt salarii restante de mai bine de un an. „Relizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă practic remediază deficienţele constatate în controalele precedente, ceea ce face ca raporturile de muncă între angajatori şi salariaţi să se desfăşoare în parametri prevederilor legale. Din acest motiv este foarte importantă îndeplinirea acestora, iar, în cazul în care angajatorii ignoră acest lucru, pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, conform art. 23, alin. 1, lit. b din Legea 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată şi actualizată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

De asemenea, cea de-a doua persoană juridică verificată a mai fost amendată cu 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului de muncă cu timp parţial. (A.A.)

Vizualizări: 2,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: