”Anghel Saligny”, singura posibilitate de a termina canalizarea într-o comună din Gorj

Finanțarea prin programul ”Anghel Saligny” este singura șansă în acest moment pentru finalizarea asfaltărilor, dar și a canalizării în comuna gorjeană Aninoasa. Cum bugetul nu permite investiții atât de mari, iar unitatea administrativ teritorială nu poate primi fonduri europene, doar banii prin acest program ar putea rezolva cele două probleme din comunitate.

Autoritățile locale din comuna Aninoasa au depus două proiecte pe programul ”Anghel Saligny”.

Primul vizează obținerea de fonduri pentru asfaltarea a 9 kilometri de drumuri sătești și comunale. ”Am depus un proiect în valoare de 8.500.000 de lei pentru asfaltarea a aproximativ 9 kilometri de drum în toată comuna Aninoasa. Practic vorbim de mai multe drumuri sătești și comunale, dar și ulițe care ar mai fi de modernizat. Dacă obținem această finanțare o să avem toată comuna asfaltată”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninasa.

Un al doilea proiect depus de autoritățile din comuna Aninoasa pe programul ”Anghel Saligny” vizează două sisteme de canalizare. ”Acest proiect este mai mare. Are o valoare de aproximativ 28.600.000 de lei și ne dorim să realizăm de fapt două sisteme de canalizare în satele Sterpoaia și Costești. Și cu aceste două sisteme o să avem toată comuna acoperită cu sistem de canalizare”, a mai spus Ilie Petroi.

Aceste două proiecte sunt singurele depuse de autoritățile locale din Aninoasa pe programul ”Anghel Saligny”.

Vizualizări: 1,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: