Angheloiu, „ciuruit” de Dian Popescu

Dian Popescu este noul lider al liberalilor gorjeni, după ce a fost ales sâmbătă cu 150 de voturi. Pentru şefia PNL Gorj au mai candidat şi Radu Angheloiu, care a obţinut 123 de voturi, Ion Navlea, cu 18 voturi şi viceprimarul din Turcineşti Dumitru Modrea cu doar 5 voturi.

Dian Popescu şi-a făcut KO adversarii, reuşind să câştige din primul tur. Cu 150 de voturi, noul preşedinte a avut mai mult decât toţi ceilalţi trei contracandidaţi ai săi la un loc. Candidatul Ion Navlea, care în permanenţă a declarat că stă liniştit pentru că are certitudinea unei victorii, a strâns doar 18 voturi în dreptul său, în timp ce ultimul intrat în cursa electorală, Dumitru Modrea, viceprimar la Turcineşti, a avut doar 5 voturi.

Dian Popescu era dat dinainte ca favorit la câştigarea cursei. Discursul său a fost unul de independenţă a PNL atât faţă de PDL, cât mai ales de PSD, partid care ar fi putut domina deciziile liberalilor în cazul unei victorii a lui Radu Angheloiu. Temerile liberalilor că „roşii” ar putea să îi ţină sub papuc au orientat voturile către noul preşedinte, Radu Angheloiu precizând după anunţarea rezultatelor finale că modul său de a face politică în Consiliul Judeţean nu se va schimba nici de acum încolo prea mult. „L-am şi felicitat pe Dian Popescu. Se încheie un ciclu în PNL, începe altul, pe mine tot aici mă veţi găsi, alături de noul preşedinte. Sperăm în rezultate foarte bune în competiţiile electorale care urmează pentru că ne dorim din tot sufletul să avem reuşite. În orice competiţie însă doar unul singur câştigă. Cinste învingătorilor, onoare învinşilor!”, a menţionat Angheloiu.

Balamaua liberală

Noul preşedinte al PNL Gorj a precizat în prima sa declaraţie făcută în noua calitate că nu va accepta ca filiala să fie „balamaua” vreunui alt partid. „Scorul a fost destul de strâns, mă aşteptam la un scor mai detaşat, după cum am şi declarat anterior că voi câştiga din primul tur. Îl invit pe Radu Angheloiu să stea lângă mine, pe dl Navlea şi pe dl Modrea, care este viceprimar şi îl voi ajuta să devină primar. Dl Angheloiu este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, post dorit de orice partid. Radu va rămâne vice pentru că este în interesul PNL, cu o singură condiţie, aceea de a sluji interesele PNL. Am promis că PNL va fi o identitate în acest judeţ, nu va fi o balama a altor partide, şi mă refer şi la PDL, aşa zisa apropiere a mea de PDL fiind o intoxicare la adresa mea din partea unor colegi, să nu le spun altfel”, a menţionat Dian Popescu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: