Morega propune excluderea lui Angheloiu, după alegeri

Fostul lider al liberalilor gorjeni, deputatul Dan Morega, crede că actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, candidat pentru şefia filialei, ar trebui exclus din partid imediat după alegerile ce vor avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare. Interesant este că Angheloiu a mai fost pe lista excluşilor, informaţia fiind făcută publică de Pantelimon Manta.

Câteva rânduri într-o scrisoare menită să lămurească împrejurările în care Gheorghe Orzan a trecut de partea lui Dian Popescu au generat un scandal pe care nici autorul acelor rânduri nu îl visa vreodată. „Vă spun că, atâta vreme cât politica în Partidul Național Liberal se va face în continuare în acest fel, acest partid nu va avea nici o șansă. Câtă vreme vor funcționa un sistem securist, turnătoria și șantajul, nimeni nu va avea încredere în liberali”, acestea sunt cuvintele exprimate de Radu Angheloiu într-un comunicat de presă în urma căruia liberalii au luat foc. Vorbele exprimate în comunicatul de presă au dat naştere la o serie de interpretări, fostul preşedinte Dan Morega spunând acum că autorul acelor cuvinte ar trebui imediat exclus din partid.

          „Excluderea cât mai rapidă este singura soluţie, dar nu acum, ci după alegeri, pentru că altfel Angheloiu s-ar victimiza şi ar rata centura politicii gorjene. După alegeri consider că e sarcina Biroului Politic şi a Delegaţiei Permanente Judeţene să ia o asemenea decizie, după care, desigur, ar urma validarea din partea centrului. Dacă ei nu ştiu statutul şi unde să încadreze declaraţiile lui Angheloiu să mă consulte pe mine pentru că este inadmisibil să vrei şefia filialei şi să vorbeşti de existenţa unui sistem securist în cadrul PNL Gorj. Eu am condus filiala până vara aceasta şi nu cred că sistemul securist despre care vorbeşte Angheloiu l-a făcut pe el vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. În doi ani de zile declaraţia lui de avere s-a schimbat drastic, de la o persoană cu datorii, el e acum un om cu conturile pline, casă şi maşină, nevastă cu funcţie bună şi el vorbeşte de sistemul securist din partid. Este inadmisibil aşa ceva”, spune Morega.

Manta rămâne cu Angheloiu

Fostul deputat, Pantelimon Manta, afirmă că în urmă cu un an au fost voci în conducerea centrală a partidului care au solicitat excluderea lui Angheloiu din PNL pentru că acesta s-a ataşat mai mult de PSD decât de colegii liberali. Printre cei care îl susţin pe Angheloiu la şefia filialei se numără şi fostul deputat Pantelimon Manta, acesta declarând că Angheloiu nu poate fi exclus din partid atâta timp cât este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. „Orice om cu mintea întreagă la cap ţine la omul său din administraţia locală, fie că e vorba de un primar sau consilier local sau de un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în cazul de faţă. Angheloiu luptă pentru şefia filialei şi are şi competitori pe măsură. Deocamdată nu se detaşează niciunul în mod deosebit, de aceea cred că bătălia va fi una extrem de dură. Eu unul, pentru funcţia de vicepreşedinte, îmi fac o campanie care să nu fie agresivă şi sper să dea şi roade. În privinţa lui Orzan, el dacă dorea să fie preşedinte putea să candideze. Cred că a trecut de partea lui Dian Popescu din orgoliu. Trebuia să fie ferm pe poziţie şi să candideze, că de doi ani asta tot spunea. E adevărat că e şi dreptul lui de a sări dintr-o barcă în alta”, declară Manta.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: