Radu Angheloiu riscă excluderea din PNL

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, a lipsit de la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL de la Constanţa. Surse din PNL Gorj susţin că, dacă se ducea, exista posibilitatea să fie propusă excluderea acestuia din partid pentru declaraţiile făcute în ultima perioadă. Angheloiu nu poate explica de ce nu s-a mai dus la şedinţă, însă spune că nu ar fi fost luat în discuţie. Nefiind la şedinţă, nu are de unde să ştie...

Se pare că Radu Angheloiu a fost luat în vizor şi de conducerea centrală a PNL pentru declaraţiile pe care le-a făcut în ultima perioadă. Se referă clar la scrisoarea pe care a trimis-o presei, imediat după ce Gheorghe Orzan a anunţat că îl sprijină pe Dian Popescu în alegerile pentru obţinerea şefiei PNL Gorj.  “M-am întrebat şi eu, ca atâţia alţi colegi liberali, ce l-a determinat pe Orzan să facă acest gest, calificat de opinia publică drept unul de trădare şi comparabil doar cu politica Evului mediu când schimbarea conducătorilor se făcea prin otravă... Eu am înţeles foarte bine ce s-a întâmplat şi nu pot să n-o spun public, pentru că sunt corect! Este clar - de fapt, pentru toată lumea - că asupra lui Orzan s-a acţionat prin « mijloace specifice » şi că a trebuit să cedeze unui anume tip de presiuni, pentru că explicaţiile pe care le-a dat sunt lipsite de fundament şi de coerenţă“, scria Radu Angheloiu, în scrisoarea deschisă pe care a trimis-o presei. Radu Angheloiu a declarat de nenumărate ori că sunt tehnici des folosite în PNL, şantajul şi turnătoria, declaraţii care însă acum atârnă greu pentru candidatul la şefia PNL Gorj. „Trebuia, însă, să atrag atenţia colegilor mei asupra pericolului spre care ne putem îndrepta. Vă spun că, atâta vreme cât politica în Partidul Naţional Liberal se va face în continuare în acest fel, acest partid nu va avea nici o şansă. Câtă vreme vor funcţiona un sistem securist, turnătoria şi şantajul, nimeni nu va avea încredere în liberali“, a mai scris Angheloiu.

Frica de excludere

Radu Angheloiu ştie că aceste afirmaţii nu îi sunt deloc favorabile acum, înaintea alegerilor. Pasaje din scrisoarea deschisă a lui Angheloiu au ajuns pe primele pagini ale ziarelor. Scrisoarea a fost întoarsă pe toate părţile şi de conducerea centrală a PNL, care era pregătită să-l excludă pe Angheloiu pentru „părerea“ lui despre liberali. Acesta nu a mers la şedinţa delegaţiei permanente de frica întrebărilor la care ar fi trebuit să răspundă. De altfel, liberalii au fost puşi pe excluderi pentru că doi dintre colegii lui Angheloiu au fost daţi afară din partid. “Într-adevăr trebuia să fiu vineri prezent la Constanţa, dar nu am mai mers. Am anunţat că nu pot să mă duc. Am auzit că există nişte zvonuri cum că dacă mă duceam se luau în discuţie declaraţiile mele, dar vă spun că sunt numai vorbe ale unora, nu este adevărat, nu de asta nu m-am dus“, a declarat Radu Angheloiu.

Declaraţiile la adresa PNL, ale lui Radu Angheloiu, cum că se practică şantajul şi turnătoria, motivele pentru care crede că a fost părăsit de Orzan, nu i-au picat bine nici preşedintelui interimar, Ionuţ Stroe. „Dacă domnul Angheloiu face acuzaţii atât de grave, trebuie să le şi dovedească, nu putem arunca aşa nişte vorbe în vânt“, declara în urmă cu câteva zile Ionuţ Stroe, care a mai spus că va veni la Târgu Jiu săptămâna aceasta.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: