Călinoiu şantajează PDL cu schimbări politice

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a ameninţat ieri că îl va schimba politic pe directorul spitalului din Târgu Jiu, Gheorghe Neaţă, dacă PDL va face disponibilizări la APIA. „Acolo vor să dea afară profesionişti, dacă fac asta, îl schimb şi eu politic pe Neaţă şi voi declara asta public”, a spus Călinoiu.

Călinoiu i-a reproşat ieri democrat-liberalului Ionel Manţog că se amestecă în numirile de directori din învăţământ şi că le influenţează politic. Nici nu i-a replicat bine Manţog că pleacă urechea la bârfe, că Ion Călinoiu i-a cerut să ia măsuri să nu fie daţi afară politic „trei profesionişti recunoscuţi la nivel naţional de la APIA”. Ca să îl convingă să nu facă asta, Călinoiu nu s-a sfiit să apeleze la un şantaj: „În mod politicianist, la influenţa lui Manţog, voiau să dea afară trei profesionişti. Dacă vor fi schimbaţi aceşti oameni profesionişti, îl dau şi eu afară politic pe Neaţă de la spital”.

Cine sunt profesioniştii? Iuliana Călinoiu, cuscra primarului Cârciumaru, Constantin Negrea, director de casă al PSD şi Mărioara Dinu, o prietenă apropiată a şefului CJ Gorj. Toţi „profesionişti” din curtea PSD.

Şeful judeţului zice că e recidivist

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că nu e prima dată când apelează la atuul Neaţă pentru a influenţa deciziile cu privire la cine să fie concediat şi cine nu. „Când s-a dus la el Neaţă şi i-a spus că domne, dacă îi schimbaţi pe ăştia, mă schimbă, a dat înapoi. Să recunoască asta. Să îi spuneţi că am zis eu că l-am trimis pe Neaţă să îi spună pe cine să nu dea afară”, a explicat Călinoiu.

Manţog: „Călinoiu are atitudine de ţăran”

Ionel Manţog i-a spus verde în faţă lui Ion Călinoiu că aruncă în cârca altora ceea ce tocmai el face, respectiv presiuni politice. „Călinoiu are o atitudine de ţăran. În ceea ce priveşte partea de restructurări aşa cum am spus public nu noi, ci Ion Călinoiu a făcut presiuni la APIA Gorj, dar la centru pentru a-şi menţine membrii PSD de acolo. Eu unul nu ştiu nimic de schimbările de personal de la această instituţie”, a declarat Ionel Manţog.

Consilierul democrat-liberal a mai spus că Ion Călinoiu a vrut să ducă discuţia în derizoriu atunci când a făcut referire la presiunile politice: „Noi, consilierii PDL, ne-am opus la rectificarea de buget şi am fost acuzaţi că nu susţinem politica guvernului nostru de reducere a cheltuielilor, ceea ce nu este adevărat. I-am explicat lui Ion Călinoiu că trebuie să ne propunem şi un plan de creştere a veniturilor, dar şi o cheltuire mai responsabilă a banului public. Când i-am cerut să avem în şedinţa viitoare o discuţie de acest tip, a aruncat discuţia în derizoriu”.

În privinţa doctorului Neaţă, Manţog este de părere că acesta este prins la mijloc: „Domnul Neaţă m-a rugat în câteva rânduri, oarecum şi invocând numele domnului Călinoiu, să facem demersuri pentru o finanţare mai bună a Spitalului Judeţean. Sigur că organizaţia PDL îl susţine pentru funcţia de director, în care a fost numit de noul consiliu de administraţie, cel de după trecerea spitalului în subordinea Consiliului Judeţean. Dar nu este de acceptat ca de fiecare dată când cineva de la PSD are de rezolvat o problemă să îl folosească pe doctorul Neaţă ca monedă de schimb”.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: