Ion Ruşeţ, ales şef la PDL Gorj de pesedistul Călinoiu

Senatorul Ion Ruşeţ ar fi fost astăzi preşedinte la PDL Gorj dacă decizia le-ar fi aparţinut… pesediştilor. Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a declarat ieri pe Radio Infinit că a discutat cu Ion Ruşeţ despre „cum să preia destinele PDL Gorj”, considerându-l cel mai potrivit să conducă filiala. Călinoiu a făcut declaraţia în contextul în care încerca să dezmintă faptul că ar fi avut negocieri cu Ion Ruşeţ pentru trecerea la PSD. Culmea, Ruşeţ recunoaşte că a primit oferte de la PSD, dar neagă faptul că ar fi vorbit cu Călinoiu despre cum să ajungă şef la PDL Gorj. Nu ştim cine minte, cert este că cei doi politicieni s-au încurcat rău de tot în declaraţii, încercând să acopere jocurile de culise pe care le-au făcut în ultimul an.

Preşedintele Ion Călinoiu a încercat să dezmintă ieri la Radio Infinit faptul că a avut negocieri cu Ion Ruşeţ în vederea trecerii la PSD. Dar, l-a luat valul şi a făcut o afirmaţie şoc, anume că a vorbit cu Ruşeţ despre cum să ajungă şef la PDL Gorj. „Eu am discutat cu el cum să ajungă, dacă poate să preia destinele Partidului Democrat Liberal, fiind omul cel mai potrivit din punctul meu de vedere pentru o atmosferă sănătoasă la nivel de Gorj, sub aspectul climatului politic de care să se bucure şi gorjenii”, a spus ieri preşedintele executiv al PSD Gorj. Afirmaţia a fost dezminţită de Ruşeţ, care a recunoscut doar că a primit semnale pe diferite canale de la PSD că este dorit în acest partid.

Culmea, Ion Călinoiu a spus că nu a avut negocieri cu senatorul PDL pentru trecerea la PSD, dar că îl aşteaptă cu braţele deschise. „N-am avut o discuţie cu Ion Ruşeţ despre venirea lui de la PDL, am auzit doar că e nemulţumit de cum merg lucrurile la el în partid şi că ar vrea să se mute la un partid serios. Sincer, eu îl vroiam ca lider la PDL Gorj pentru a asigura un climat sănătos, în care partidele să poată conlucra între ele pentru binele gorjenilor. Înţeleg că are nemulţumirile sale şi îl asigur că are uşile deschise la PSD, dacă doreşte acest lucru”, spune Călinoiu.

Ruşeţ: „N-am discutat cu Călinoiu, este o intoxicare”

Senatorul Ion Ruşeţ declară că nu a avut nicio discuţie cu Ion Călinoiu despre cum să preia el şefia organizaţiei. Senatorul recunoaşte însă că PSD l-a ofertat şi pune afirmaţiile lui Călinoiu pe o campanie de intoxicare în privinţa rămânerii sau plecării sale din PDL Gorj. „Nu am purtat asemenea discuţii cu domnul Călinoiu. Oferte de la PSD am primit pe diferite canale, dar nu de la Ion Călinoiu. E o chestiune de intoxicare. Pe diferite canale, pot confirma, sigur, am fost contactat pentru PSD, dar n-am discutat cu nimeni din PSD dacă eu aş deveni preşedinte interimar şi ce s-ar întâmpla într-o asemenea situaţie”, declară Ruşeţ.

Manţog: „Ruşeţ nu are motive să plece din PDL”

Fostul şef de campanie electorală al PDL Gorj, Ionel Manţog, spune că nimeni din filială nu i-a dat lui Ruşeţ motive pentru a se gândi la o eventuală plecare din partid. El aminteşte însă că liderul sindical a devenit senator pentru că pentru el a muncit o întreagă echipă din cadrul PDL Gorj. În plus, Manţog dezvăluie acum că Ruşeţ şi-a încercat odată norocul politic pe la PSD şi social-democraţii i-au trântit uşa în nas, probabil aceeaşi uşă pe care Ion Călinoiu o ţine acum deschisă pentru senatorul democrat-liberal.

„Domnul Ruşeţ e senator datorită PDL, muncii echipei Partidului Democrat Liberal şi aportului său personal. Dacă domnul senator vrea să părăsească o echipă care l-a primit cu braţele deschise atunci când alţii l-au refuzat, o echipă care a muncit pentru ca el să ajungă senator mai mult decât el însuşi, este opţiunea dumnealui. Filiala Gorj a PDL şi PDL central nu i-au dat absolut nici un motiv să facă acest pas. Dacă PSD are uşile larg deschise pentru un om pe care acum câteva luni îl catalogau drept papagal, mincinos, neserios etc, iar domnul Ruşeţ crede că se va simţi confortabil la aceşti oameni, care, de altminteri, l-au şi refuzat la alegeri, e o chestiune de gust şi caracter”, a spus Manţog. „În privinţa chestiunii cu papagalii, vă asigur că eu am şi uitat-o, alţii s-o ţină mintă”, i-a replicat Ruşeţ, lăsându-şi poarta deschisă la PSD.

În privinţa colaborării Ruşeţ – Călinoiu pentru câştigarea şefiei PDL Gorj, Manţog a primit cu rezerve informaţia. „Dacă domnul Ruşeţ confirmă cele spuse de Călinoiu, că s-a sfătuit cu acesta dacă şi cum să preia conducerea PDL Gorj, şi este frustrat că nu a reuşit, ca orice bărbat cu caracter trebuie să îşi controleze sau să îşi rezolve frustrările”, declară Manţog.

Angheloiu, preferat de pesedişti pentru PNL

Pesediştii au favoriţi şi pentru şefia altor partide. Astfel, pentru PNL şi-l doresc preşedinte pe Radu Angheloiu, subalternul lui Călinoiu la Consiliul Judeţean, iar la PRM îl vor pe Cătălin Bucălăete. Nici la PC nu sunt mulţumiţi cu Ilie Petrescu şi îi caută înlocuitor.

Galerie foto


Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: