Pedeapsă finală pentru spărgătorii de vile de lux

Verdict definitiv al judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova în dosarul ce îl vizează pe Petre Stăncioi şi complicii pe care acesta i-a avut pentru a comite furturile de acum doi ani de la vila avocatei Anca Dondera şi de la cea a omului de afaceri Cristi Nicolae Crăc.

Fostul patron de la clubul FTE are de executat o condamnare de 5 ani de închisoare, cu două luni mai puţin faţă de cât stabiliseră la începutul anului magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu. Sentinţa respectivă a fost contestată atunci atât de către inculpat, cât şi de către anchetatori şi, în cele din urmă, Stăncioi a aflat că are de stat în spatele gratiilor cam cât un mandat de preşedinte al României. Va ieşi însă mai repede din închisoare pentru că de la comiterea faptelor şi până acum a fost arestat preventiv sau în arest la domiciliu, perioade care se scad din condamnarea finală. „Deduce din pedeapsa stabilită reţinerea şi arestul la domiciliu al inculpatului Stăncioi Petre de la 28.01.2016 la 24.05.2016 şi arestul preventiv de la 14.06.2016 la zi”, a hotărât instanţa.

Tot cu două luni mai puţin faţă de cât stabiliseră iniţial magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu a primit la Craiova şi Viorel Constantin Stăniloiu, în timp ce un alt complice al lui Stăncioi, Aron Valentin Bubăciosu, are de executat 4 ani de detenţie. În dosar au mai fost judecaţi şi alţi complici de care Stăncioi s-a folosit pentru a comite furturile respective, dar pentru aceştia magistraţii din Bănie au dispus rejudecarea dosarului la Târgu Jiu. „Trimite cauza la rejudecare la aceeaşi instanţă în ceea ce-i priveşte pe inculpaţii Căzănel Bogdan Constantin, Vîlceanu Constantin şi Roşca Ion şi în ceea ce priveşte latura civilă a cauzei”, a decis instanţa.

Păgubiţii ar urma să îşi recupereze măcar o parte din prejudiciu de la inculpaţii deja condamnaţi definitiv, asta în cazul în care vor mai avea de la cine şi ce să ia, chiar dacă judecătorii au pus sechestru pe proprietăţile hoţilor. „Admite în parte acţiunea civilă a părţilor civile Crăc Nicolae Cristi şi Crăc Cristina, şi obligă, în solidar, inculpaţii Stăncioi Petre şi Stăniloiu Constantin Viorel, la plata către aceştia a sumei de 70.000 de lei cu titlu de daune materiale şi în solidar inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Roşca Ion şi Vîlceanu Constantin la plata sumei de 500 lei. Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Dondera Anca, şi obligă, în solidar, inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Bubăciosu Aron Valentin, Roşca Ion, Vîlceanu Constantin şi Căzănel Bogdan Constantin la plata către aceasta a sumei de 70.000 de lei cu titlu de daune materiale”, stabilea la începutul anului Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: