A înșelat mai mulți gorjeni în ultimii doi ani

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au dispus condamnarea la închisoare cu executare a unui individ trimis în judecată pentru că în ultimii doi ani a înșelat mai mulți gorjeni, inculpatul fiind un recidivist care are cazierul plin de astfel de fapte.

Marin Ciobanu a fost trimis în judecată în vară, iar în noiembrie a început procesul efectiv, acum, la al doilea termen, el alegând să meargă pe recunoașterea faptelor, știind că va primi o pedeapsă mai blândă, așa cum prevede legea. Ca urmare, a ales varianta procedurii simplificate în proces și a primit o condamnare de 2 ani pentru cinci fapte, dintre care 4 comise doar la începutul acestui an.

Sentința în cazul său este însă mult mai complicată pentru că magistrații gorjeni au trebuit să studieze cu multă atenție cazierul lui Ciobanu. Bărbatul are la activ condamnări similare pentru același gen de infracțiuni la diverse alte instanțe din țară, în cele din urmă toată pedepsele pronunțate împotriva sa fiind contopite într-una singură. „Adaugă la pedeapsa rezultantă parţială de 3 ani şi 5 luni închisoare, ce a fost dispusă prin prezenta sentință, restul rămas neexecutat, în cuantum de 254 de zile, inculpatul urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 3 ani, 5 luni şi 254 zile.(…) Deduce perioada reţinerii, arestul preventiv şi pedeapsa executată de la 20.04.2018 la zi”, au decis magistrații gorjeni.

Aceștia au stabilit ca, pe perioada de detenție, inculpatul să nu poată ocupa sau să fie ales în vreo funcție publică ce presupune exercitarea autorității de stat, de parcă în spatele gratiilor ar putea deveni directorul penitenciarului.

În ceea ce-i privește pe gorjenii păgubiți, aceștia au de recuperat, teoretic, între 100 și aproape 1700 de lei, în funcție de cât de „disponibil” a fost fiecare atunci când a fost abordat de escroc. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 1,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: