Pedeapsă nouă pentru un falsificator de acte

Un gorjean de 60 de ani din Drăguţeşti a mai primit o condamnare din partea magistraţilor Judecătoriei Târgu Jiu după ce, de mai bine de un deceniu, este în vizorul anchetatorilor pentru că a falsificat sute de documente, de la diplome universitare până la adeverinţe medicale.

Augustin Văduva a intrat în vizorul anchetatorilor prin 2005, când la el acasă au fost descoperite cantităţi mari de acte falsificate, de atunci şi până acum bărbatul fiind tras la răspundere „pe bucăţi”, în funcţie de evoluţia cercetărilor sau de plângerile înregistrate împotriva acestuia.

În dosarul de acum, magistraţii l-au condamnat la două amenzi penale de câte 600 de lei, care au fost contopite cu condamnările anterioare pronunţate la adresa acestuia, în final rezultând o sentinţă de 2 ani şi 4 luni pe care bărbatul o are şi executată pentru că, între timp, a fost şi prin spatele gratiilor.

Acum, judecătorii au dispus şi anularea documentelor falsificate şi pe care inculpatul a recunoscut că le-a „mânărit” cu ajutorul unui calculator şi a două imprimante pentru care s-a şi dispus confiscarea lor. „Desfiinţează următoarele înscrisuri: un număr de trei adeverinţe medicale ce figurează emise la datele de 02.03.2012, 13.03.2012, 20.03.2012 pe numele persoanei interesate I.D.D. de către medicul C.R.A.; un certificat de absolvire a cursului de calificare seria H, nr. 96592 ce figurează emis de Grupul Școlar Industrial Minier Rovinari, pe numele persoanei interesate S.M.I.; un certificat de calificare profesională seria E, nr. 0090190 ce figurează emis de Grupul Școlar Industrial Materiale de Construcţii Târgu Jiu, la data de 25.06.2008, specializarea «mecanic utilaje grele şi terasiere» pe numele persoanei interesate T.I.; un certificat de calificare profesională seria E nr. 0010199 ce figurează emis de Grupul Școlar Industrial Materiale de Construcţii Târgu Jiu, la data de 23.06.2008, specializarea «mecanic utilaje grele şi terasiere» pe numele persoanei interesate D.E.”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Jiu.

Magistraţii l-au obligat pe inculpat să suporte cheltuieli judiciare statului de 1.200 de lei, verdictul nefiind definitiv. În trecut, el a fost condamnat inclusiv pentru falsificarea unor diplome universitare, dar şi pentru că a falsificat o contestaţie într-un proces aflat pe rolul instanţei gorjene, falsul fiind descoperit la Craiova când părţile implicate cu adevărat în cauza respectivă au declarat că nu au formulat o asemenea cerere vreodată. Ulterior, inculpatul a menţionat că pentru câteva pahare de băutură ar fi redactat documentul respectiv, fără să îşi dea seama de consecinţe.

Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: