Condamnată după ce a încheiat un acord cu DNA

O gorjeancă a fost condamnată, în prima instanță, pentru fraudă cu fonduri europene. Aceasta a recunoscut fapta și a încheiat cu Direcția Națională Anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției. Tribunalul Gorj l-a admis, iar gorjeanca a primit doar o pedeapsă cu suspendare.

„Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat în dosarul de urmărire penală nr. 120/P/2017 de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova cu inculpata C. Elena. (...) Condamnă inculpata C. Elena la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei săvârșită în formă continuată (2 acte materiale)”, se arată în sentința de luni a Tribunalului Gorj.

Instanța a decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani și 6 luni. În acest timp, gorjeanca este obligată să nu plece din țară fără acordul instanţei și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria comunei Polovragi sau Școala Generală nr.1.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale nu s-a constituit parte civilă în proces, prejudiciul fiind cel mai probabil achitat. Sentința poate fi atacată cu apel.

Luna trecută, procurorii DNA Craiova au anunțat că au dispus sesizarea Tribunalului Gorj cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi inculpați care au obținut pe nedrept fonduri europene.

„În perioada 2012-2014, în contextul unui contract de finanțare nerambursabilă privind dezvoltarea unei exploatații agricole, cei doi inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit mai multe documente false (cererea de finanțare, cererile de plată, etc.) prin care atestau că sunt îndeplinite condițiile necesare prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile. Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 103.759 lei, sumă care a fost restituită în totalitate de către inculpați Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale”, a comunicat DNA.

Vizualizări: 3,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: