Ani grei de puşcărie în cazul clanului Călina

Magistraţii gorjeni au pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute sentinţa în unul dintre cele mai complexe dosare de trafic de persoane şi prostituţie, inculpaţii fiind membrii clanului Călina, o familie din Târgu Jiu „destructurată” de procurorii DIICOT în urmă cu câţiva ani. Persoanele inculpate, zece la număr au primit pedepse pe măsura faptelor, deşi s-au declarat mereu nevinovate, iar, între timp, au mai fost implicate şi în alte scandaluri.

Decizia Tribunalului Gorj stabileşte pedepse mari atât pentru bărbaţii din gruparea Călina, cât şi pentru femeile considerate a fi membre ale acestui clan.

Puşcărie

Câte 10 ani şi jumătate au primit ca pedeapsă cu executare Adrian Stelian Călina şi Ionel Doru Călina, de la fiecare magistraţii dispunând confiscarea câte unei sume de 10.000 de euro. Fiecare dintre inculpaţi a fost judecat pentru mai multe capete de acuzare, conform legislaţiei româneşti toate pedepsele fiind cumulate în cea mai mare dintre ele.

Claudia Călina, fostă Mătuşoiu, va trebui să stea şi ea după gratii pentru o perioadă de 9 ani, 10.000 de euro urmând, de asemenea, să fie confiscaţi, femeia fiind considerată capul reţelei. Ea are de plătit şi despăgubiri civile de 12.000 de lei către un bărbat din Târgu Jiu, suma fiind echivalentă cu cei 3000 de euro pe care statul îi confiscă de la o altă membră a grupării, Elena Nicoleta Călina. Aceasta are de executat 5 ani de puşcărie, la fel cât are şi Niculina Călina, de la care statul va confisca, de asemenea, alţi 3000 de euro. Cu o pedeapsă mare, de 6 ani şi jumătate, s-a ales şi Cerasela Gheorghe, fostă Damian, de la ea urmând să fie confiscată suma de 3500 de euro.

O altă femeie din gruparea respectivă, Tamara Rostaş, trebuie să execute o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani, suma confiscată în cazul ei fiind de numai 200 de euro. O mie de euro vor fi confiscaţi, în schimb, de la Mariu Pardelean Lăcătuş, care are 7 ani de puşcărie decişi de Tribunalul Gorj în acest dosar. Câte 4 ani de închisoare au de executat Marian Dosa şi Aurel Marian Torop, de la fiecare statul urmând să confişte câte 3000 de euro. De la Torop magistraţii au dispus şi confiscarea unui autoturism Ford, înmatriculat în Spania şi folosit în traficarea fetelor duse acolo pentru a se prostitua.

FAPTE

Toţi cei 10 membri ai grupării Călina au fost arestaţi preventiv în 2008 pentru trafic cu prostituate spre Italia şi Spania, aproape 30 de fete din diferite zone ale ţării, inclusiv Gorj. O treime dintre victime erau minore şi erau trecute prin vamă cu ajutorul unor acte false de identitate. Rechizitoriul anchetatorilor arată că un club de noapte din Târgu Jiu era folosit pentru racolarea fetelor, Claudia Călina fiind patroana locaţiei, soţul său, Ionel Doru fiind director al firmei.

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: