ANRE discută astăzi problemele de la CE Oltenia

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va lua astăzi în discuţie preţurile pentru cantitatea de energie pentru asigurarea serviciilor de sistem, pentru cei 600 de MW prevăzuţi în Hotărârea de Guvern 138/2013.

Acesta este răspunsul ANRE la o solicitare de informaţii făcută de Ziarul Pandurul. Este vorba despre hotărârea care permite accesul garantat în sistemul energetic a 500 de MW de la Complexul Energetic Oltenia şi 600 de MW pentru echilibrarea sistemului. „Hotărârea de Guvern nr.138/2013 privind adoptarea unor măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică  a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, mai precis la data de 8 aprilie 2013.  În urma transmiterii de către CN Transelectrica SA a modului de contractare a serviciilor de sistem pentru perioada mai – decembrie (pentru perioada 15 aprilie- 1 mai acestea au fost deja contractate la sfârşitul lunii martie), Comitetul de reglementare al ANRE va discuta şi aproba, în şedinţa sa de vineri, 26.04.2013, cantităţile orare ale serviciilor de sistem şi preţurile reglementate aferente pentru perioada menţionată şi le va transmite părţilor implicate“, a transmis Cristina Bunescu, şefa Serviciului de Comunicare din ANRE.

Instituţia explică faptul că acea hotărâre era necesară pentru menţinerea nivelului de siguranţă a sistemului electroenergetic naţional. ANRE înţelege şi importanţa folosirii unor cantităţi de cărbune din producţia internă pentru a asigura securitatea energetică a ţării pe termen mediu şi lung. „Acordarea accesului garantat pentru o anumită putere electrică -200 MW pentru Complexul Energetic Hunedoara, respectiv 500 MW pentru Complexul Energetic Oltenia nu înseamnă preluarea în piaţa reglementată  a vreunei  cantităţi de energie electrică produsă de acestea, ci doar menţinerea acestora în funcţiune pentru cantităţile de energie electrică deja vândute pe pieţele centralizate administrate de operatorul pieţei OPCOM“, mai spune ANRE.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: