Ansamblul „Maria Lătăreţu”, apreciat la un festival în Serbia

Soliştii Ansamblului „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu s-au întors triumfători de la Festivalul de folclor din Serbia. Gorjenii au cântat la închiderea festivalului şi au reuşit să ridice publicul în picioare. Spre deosebire de anii trecuţi, acum, pe lângă artiştii consacraţi au participat şi mici talente.

Pentru Ansamblul Şcolii Populare de Artă a devenit o tradiţie ca în fiecare an în perioada 13-14 iulie se participe la festivalul de folclor din Serbia. Anul acesta soliştii vocali, instrumentiştii şi dansatorii din Gorj au încheiat festivalul şi s-au bucurat de aprecierea publicului străin. „Am participat la festivalul din Serbia la care au mai urcat pe scenă alte 7 ansambluri folclorice. Ansamblul „Maria Lătăreţu” a închis festivalul şi a fost o onoare pentru noi acest lucru. Am reuşit să ridicăm sala în picioare, ansamblul a fost aplaudat pe tot parcursul spectacolului. A fost ceva de neuitat. Dansatorii  au avut o evoluţie perfectă. Ştefan Popescu a reuşit cu programul lui să impresioneze publicul. Am triumfat”, spune Viorel Gârbaciu, directorul

Dacă până anul acesta la Festivalul din Serbia au participat numai nume mari ale cântecului gorjenesc precum Ştefan Popescu, Sica Rusu Durlai şi alţi artişti de marcă, acum mici talente au urcat pe scenă. „Programul Ansamblului a fost deschis de micile talente. Elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu cu vârste între 10 şi 19 ani au făcut publicul din Serbia să lăcrimeze”, spune Gârbaciu.

REPROŞURI

Viorel Gârbaciu a ţinut să precizeze că în ciuda faptului că Şcoala Populară de Artă nu primeşte sprijin financiar de la autorităţile locale şi judeţene, ansamblul aduce cinste Gorjului.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: