Ansamblul „Maria Lătăreţu”, invitat la un festival în Sicilia

Italia va răsuna vara aceasta de muzică tradiţională gorjenească. Circa 30 de artişti ai Ansamblului Folcloric “Maria Lătăreţu” din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu vor lua parte la un festival ce se va desfăşura în luna august în Sicilia. Artiştii gorjeni au fost invitaţi să ia parte la manifestarea din peninsulă chiar de preşedintele Asociaţiei Naţionale de Folclor din România.

Artiştii Şcolii Populare de Artă au primit zilele acestea o invitaţie din partea Centrului Cultural Municipal Bistriţa-Năsăud pentru a susţine un miniconcert, dar şi o expoziţie la Galeria “Casei cu lei” din Bistriţa, în perioada 24-26 februarie. Tot în invitaţie, directorul centrului, Dorel Cosma, care este şi preşedintele Asociaţiei Naţionale de Folclor din România, le-a făcut cunoscut celor de la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu că Biroul Executiv al asociaţiei a decis delegarea artiştilor gorjeni la manifestarea internaţională de folclor ce va avea loc în perioada 6-16 august, în Sicilia.  “Cred că vom merge în jur de 30 de persoane, tot ansamblul “Maria Lătăreţu”. Cu dansuri, cu câţiva solişti, dar mai mulţi instrumentişti. Eu o să fiu cel care va face recitalul, cum am făcut şi la Bistriţa Năsăud, prin asta m-au cunoscut. Pe sicilieni îi vom impresiona cu dansurile populare, cu instrumentele mele, cu orchestra şi tot ansamblul”, a spus Ştefan Popescu, directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Transportul până în peninsulă va fi asigurat de către Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu. De cazare şi masă vor răspunde organizatorii evenimentului.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: