Un primar şi familia lui, la judecată cu CE Oltenia

Primarul comunei Săcelu, Florin Jurebie, mama şi fraţii săi au dat în judecată CE Oltenia pentru recuperarea unei suprafeţe de teren. Este vorba de o porţiune de pădure achiziţionată de compania energetică de la fostul Oficiul Judeţean de Turism. Pârâţi în acest caz mai sunt şi Comisia Locală şi Judeţenă de Aplicare a Legii Fondului Funciar, dar şi Direcţia Silvică Gorj. Procesul este unul mai vechi. La Judecătoria Novaci, cererea primarului şi a rudelor sale a fost respinsă de magistraţi. Recursul se judecă acum la Tribunalul Gorj.

Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu, spune că procesul este unul mai vechi şi a fost intentat iniţial de tată său, care a decedat între timp. Pentru că atât el, cât şi mama şi cei doi fraţi ai săi sunt moştenitori direcţi, au preluat acţiunea în instanţă. Edilul spune că nu a fost atât de interesat de acest proces, ştiind doar că această cauză s-a judecat iniţial la Judecătoria Novaci, unde plângerea despusă împotriva CE Oltenia, Direcţiei Silvice Gorj şi Comisiei Locale şi Judeţene de Aplicare a Legii Fondului Funciar a fost respinsă. „Dosarul este vechi, este de pe timpul lui Voica Ion, la legea 247. Îşi urmează cursul în instanţă. Reclamăm dreptul de proprietate. În 2005 am depus o cerere de reconstituire a unui drept de proprietate, când s-a depus de către toată lumea. Complexul Energetic este cumpărătorul unor terenuri de la Oficiul Judeţean de Turism prin 1996. O parte din terenuri aparţineau foştilor proprietari care au fost luate de către stat. La Novaci s-a respins, s-a făcut recurs, acum nu mai ştiu stadiul care mai e. Chiar dacă sunt reclamant, sunt intrat cu drept pentru că a murit tata şi de asta ne-a introdus pe toţi, dar prea multe nu cunosc”,a  declarat Florin Jurebie.

Vineri edilul şi rudele sale a avut un nou termen de judecată în acest dosar. Magistraţii de la Tribulalul Gorj au acordat un nou termen de judecată pentru data de  27 februarie “în vederea emiterii unei adrese către Comisia Locală Săcelu de aplicare a Legii nr.18/1991 pentru a comunica relaţiile necesare efectuării raportului de expertiză”, se arată în soluţia dată de magistraţi. Cum reclamantul este acum primarul localităţii, rămâne de văzut dacă Jurebie va evita conflictul de interese.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: