Anton cu ghinion!

Mijlocaşul pandurilor nu are noroc. Dacă nu se accidenta în meciul cu Săgeata Năvodari, avea şanse mari să ajungă la naţionala lui Piţurcă pentru dubla cu Andorra şi Estonia.

Anton a început excelent sezonul. Mereu prezent în garnitura de start a lui Pustai, mijlocaşul responsabil cu munca de jos a reuşit chiar şi un gol şi 2 pase de gol în primele 2 luni şi jumătate ale sezonului.

Anton leagă mijlocul

Adus în iarnă de la Gloria Bistriţa la pachet cu Predescu, Anton s-a adaptat instantaneu la Târgu Jiu. Mijlocaşul de 22 de ani a fost om cheie pentru Pustai încă de la primul meci al tehnicianului la Pandurii, la Piatra Neamţ. Anton a pus serios umărul la calificarea echipei în Europa League şi acum a început sezonul excelent. Pustai a mizat pe el să betoneze mijlocul în toate partidele de până acum din Liga 1, Europa sau Cupa României cu excepţia celei cu Mediaş în care a fost suspendat. Coincidenţă sau nu, pandurii au pierdut destul de clar acel joc cu Gaz Metan, scor 1-2. Cu un Breeveld în formă tot mai slabă, Anton chiar e de nepreţuit pentru gorjeni! În ultima etapă la Năvodari, mijlocaşul a înscris cu o execuţie care ar face invidios orice mijlocaş de creaţie, şut cu interiorul sub bara transversală de la 25 de metri. Golul său a dus scorul la 0-2 iar gorjenii nu au mai avut emoţii la malul mării. „Mă bucur că am reuşit acel gol dar cel mai mult mă bucur pentru cele 3 puncte. Erau foarte importante pentru noi, să rămânem sus, să ne putem îndeplini obiectivul. Luăm fiecare meci în parte şi la final sperăm să fim acolo sus”, a spus Anton.

1 – gol, 2 pase de gol şi 5 cartonaşe galbene a bifat Anton în acest sezon în toate competiţiile

18 – din 19 meciuri posibile ale pandurilor l-au avut pe Anton în primul 11. Mijlocaşul a ratat doar duelul cu Mediaş din cauza cumulului de cartonaşe

A ratat naţionala

Golul marcat la Constanţa nu a fost singurul moment în care Anton a ieşit în prim plan. Din păcate pentru el, mijlocaşul s-a accidentat chiar înainte de pauză şi a fost schimbat cu Ciucur. Anton are ceva probleme la tendon dar acestea nu par grave iar mijlocaşul nu va rata meciurile următoare cu Botoşani şi Fiorentina. Anton a ratat însă o şansă mare. Dacă nu se accidenta, Piţurcă l-ar fi luat la naţională pentru dubla cu Andorra şi Estonia. Selecţionerul i-a chemat ca mijlocaşi defensivi pentru aceste meciuri pe Lazăr, Bourceanu, Hoban şi Dragoş Grigore. „Urmează două meciuri capitale pentru echipa naţională. Le dorim baftă băieţilor de acolo, păcat că nu avem momentan niciun jucător de la Pandurii convocat. Sper însă ca în curând să ajungă din nou şi de la noi. Îmi pare rău pentru Anton, poate ar fi meritat să fie convocat, dar şi aşa este accidentat. Curând sunt convins că va face pasul”, e de părere Eugen Pîrvulescu.

1,2 – milioane de euro e cota de piaţă a lui Anton, mijlocaş evaluat la 500.000 de euro la sosirea la Pandurii

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: